Kondansatörler neden bozulur???

Katılım
13 Kas 2009
Mesajlar
26
Puanları
1
Yaş
39
Çalışmış olduğum firmanın kompanzasyon panosunda sıklıkla bozulan kondansatörler üstlerimle aramın bozulmasına neden oluyor.Acilen yardım...
Neden bu kondansatörler bozuluyor...
 
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Pano sıcaklığı yüksekse bölümün havalandırması uygun olmalıdır.
Harmonik değerleri yüksek olabilir.
Kondansatörler tam boşalmadan sık sık deverye alınıyor olabilir
 
sayın phase ye katılıyorum tespisleri gayet yerinde harmonik değerlerini ölçtür eğer harmonik sorunu tespit edmezsen muhtemelen kondanstörlerin deşarj olmadan sık sık yük altına girdiği için arıza veriyordur ki bunu önlemek içinde işletmenin akım bilgileri üzerinden kademe sayısını arttırarak sorunu çözebilirsin.
 
öncelikle verdiğiniz öneriler için teşekkür ederim.
ancak harmoniği ölçtür ve kademe arttır demişsiniz açıklamalı olarak anlatırmısınız kademeden kastınız 12 kademelı bır kompanzasyon panom var.
Bir de kondansatörlerım deşarj olmaları için direçleri var acaba onların degerını yükseltsem hızlı bır şekılde desaj olabırlermı?Çünki banada öyle geliyor ki kompanzasyon panom yetersiz kalıyor.
 
Etiketinde yazan voltajdan daha yüksek değerde çalışıyorsa eğer, bu da kondansatörleri bozar.
400V şebekede 415V kondansatör kullanırsanız, ömrü diğerine göre biraz daha uzun olur (Gücündende en az düzeyde feragat etmiş olurunuz)
 
Pano tipi ya da mobil bir analizör kullanarak özellikle akım harmoniğini ölçmelisiniz.PLCSEMPATİZANI arkadaşımızın kastettiği yanılmıyorsam kademe sayısını artırıp kademelerin zaman zaman boşta kalmasını sağlamaktır.Kondansatörlerin devreye giriş çıkış zamanlarını uzatırsan deşarj sorunu azalacaktır.
 
Yukarıda arkadaşların bahsettiği konulara aynen katılıyorum. Aynı zamanda kondansatörlerinizin değerlerini kontrol ediniz. Değer kaybeden bir kondansatörünüz varmı? Buna bir bakınız. Kontaktörlerinizin kompanzasyon kontaktörleri olmasına dikkat ediniz. Kontaktörler üzerinde pik dirençlerinin olmasına dikkat ediniz. Kondansatörlerizin voltajını kontrol ediniz. Etiket voltajıyla uyuyormu bakınız.

Bunlar önemlidir
 
Sık devreye girip çıkan yükleriniz varsa bu da sık anahtarlama yaptırabilir ve kondasnatör ve kontaktör ömürlerine etkileri olumsuzdur.
 
hocam röle ayarlarını gözden geçir kondansatör boşalma zamanını düzelt deşarj direnci varsa kondansatörün üstünde rölenin kademe boşalma süresini en fazla 8 saniyeye getir kademe alma bırakma sürelerini de düzenle çünkü röle ihtiyaç duyduğunda boşalma süresini beklemeden kademeleri devreye alabiliyor. hocalarımın dediği gibide haromik , sıcaklık değerlerini ve panonun havandırma işini iyi yap saygılarımla
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
128,190
Mesajlar
915,724
Kullanıcılar
449,960
Son üye
katzeimar

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst