Kompanzasyonda Neden Ac-6b Kompanzasyon Kontaktörü Kullanılmalıdır?

Katılım
20 Mar 2020
Mesajlar
15
Puanları
1
Kontakto%CC%88r-1.png

Kompanzasyon kontaktörleri, kompanzasyon sistemleri için özel olarak üretilir. Kompanzasyon sistemlerinde standart kontaktör yerine kompanzasyon kontaktörü kullanılmasının nedeni, kondansatörlerin elektriksel karakteristiğinden dolayıdır. Kondansatörler devreye girme anında çok kısa süre devam eden fakat çok yüksek değerlere ulaşan aşırı akımların çekilmesine neden olur. Yüksek genlikli ve kısa süreli bu akımlar elektrik sistemine bağlı olan cihazların yanmasına veya bozulmasına, kondansatörlerin ise zarar görmesine neden olabilir. İstenmeyen bu zararların önüne geçmek için ise kondansatör tarafından elektrik şebekesinden çekilen oldukça yüksek akımların kondansatörlere ve elektrik sistemine bağlı diğer cihazlara ulaşmadan engellenmesi gerekir.
Kontakto%CC%88r-167x300.png

Sigma kompanzasyon kontaktörleri; kontaktör, yardımcı kontak bloğu, ve akım sınırlama dirençlerinden oluşur. Kondansatörün ilk devreye girme anında çekilen, anma akımının 200 katına kadar varabilen çok yüksek akım değerleri, öncelikle yardımcı kontak bloğu üzerinden akım sınırlama dirençlerine aktarılır. Bu sayede akım, devreye bağlı diğer ekipmanlara zarar vermeyecek değerlere indirgenmiş olur.3-4ms süren yüksek akımın sınırlandırılması sonrası, akım normal çalışma değerlerine indirgenirken, yardımcı kontak bloğu devreden çıkar, akım kontaktörün ana kontakları üzerinden devresini tamamlar.
kondansato%CC%88r-devreye-girme-an%C4%B12.png

kondansato%CC%88r-devreye-girme-an%C4%B1.png



SİGMA ELEKTRİK 1993 yılından beri; yerli üretimi ile hem Türkiye’ye hem de Dünya pazarlarına hizmet vermektedir. Sigma Elektrik sahip olduğu kalite belgelerinin vermiş olduğu güven ile ; Alçak Gerilim Şalt Ürünleri sektöründe; Alçak Gerilim Devre Kesicileri, Otomatik Sigortalar, Alçak Gerilim Akım Transformatörleri, Alçak Gerilim Kontaktörleri başta olmak üzere çeşitli AG Koruma ve Ölçü Cihazlarıyla sektöre hizmet vermektedir.
 
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.

Forum istatistikleri

Konular
127,950
Mesajlar
913,859
Kullanıcılar
449,598
Son üye
kadir12366

Yeni konular

Geri
Üst