kompanzasyon sorunum var

pi

Üye
Katılım
19 Kas 2007
Mesajlar
3
Puanları
1
Yaş
39
arkadaşlar önçelikle çok güzel bir forum, emeği geçenlere saygılar...

işletmemim bir bölümünde mevcut haliyle kullanılan sistem;
takribi güç:20-25KW
röle:7 kademe eski tip
sayaç: kombi sayaç
gruplar:1,5-1,5-1,5-1,5-3-5 kvar(?) (sbt yok)
akım trafosu:25/5

sorunum şu ki rölede normal bir kompanzasyonu sağlıyamıyorum.sürekli aşırı veya yüksek lambası yanıyor
ifade doğru durust normal olmuyor.dengesiz bir çalışma var ..
yardımcı olusanız teşekkür ederim..._pi_
 
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Sayaçtan endeks alarak takip edin. Ceza oranlarına bakın. Yüzde kaçlarda?
Sistemdeki yük dengelimi?
Sayacınızın ölçüm aralığı nedir? ( 10(60), 20(100) gibi) (Kompanzasyon akım trafolarının seçimi için yardımcı olur.)
P=1,73.U.I.cosfi
P=1,73.380.25.0,99 (1,73= karekök3, üç fazlı sistemler için) (25A Akım tr değeri)
P=16270W=16,2kW
Sisteminiz 16kW'tın üzerinde ise 25/5 akım trafonuz yanlış seçilmiştir. İşletme gücünüz artarsa çekilen akım da artar. 25/5 Akım trafosundan geçen akım artar ve yanar. (Yanmış bile olabilir, arıza sebebi bu da olabilir.).
Büyük bir ihtimalle sistem dengesizdir, röle bir fazlıdır, akım trafosunun sınıfı 1'dir.
Gözlemlerinizi paylaşın, yardımcı olalım.
 
Eski rölelerde bildiğniz gibi c/k değerleri vardır bunlar iyi ayarlanmamış ise ya da öncesinde ayarlar değiştirilmiş ise kondansatörleriniz doğru olarak girip çıkmaz.Bunu güzel bir c/k ayarı yaparak ya da yeni tip bir röle alarak halledebilirsiniz.

genç arkadaşın uyarılarını da dikkate alın
 
Selamlar arkadaşlar mevcut bir kompanzasyon sistemim var. Röle eski tip ve tek fazdan ölçüm yapıyor. Yeni yüzde değerlerini tutmuyor. panoda tadilat yapacağım,sistem tam olmasada hemen hemen dengeli 3 FAZLI nasıl bir RGR rölesi kullanmamı tavsiye edersiniz. İkinci bir konu monafaze kondansatör en fazla kaç KVAR E kadar var. Sisteme koyduğumuz monafaze kondansatör çekilen endüktif reaktifi karşılayamazsa ne gibi bir sorun oryaya çıkar. Yardımcı olursanız sevinirim.
 
Entes RG3-12CS öneririm.
Uygun bağlantıyla trifaze kondansatörleri monofaze olarak da kullanabilirsin.
İki kutubu köprüle birine faz, diğerin nötr ver. (Kapasiteleri 4,5'ta 1 azalır, yani 10kVAr'lık kondansatör 2,22kVAr olur.)
Üç kutuptan birine faz, diğerine nötr ver. (Kapasiteleri 6'da 1 azalır, yani 10kVAr'lık kondansatör 1,67kVAr olur.)
Rölenin üç çıkışına aynı değerde 1fazlı kondansatör bağlarsın. 3 fazlı kondansatör kademelerini yüke göre iyi ayarlarsan, röle ihtiyacı olan faza 1fazlı kondansatörü kendi alır.
Bunlar için, rölenin bir fazlı kondansatör bağlantısı olması gerekir. Entes RG3-12CS rölesinde bu tip bağlantı olanakları var.

https://www.kontrolkalemi.com/forum/attachments/rg3-12cs_kullanma_talimatc_tr_v1-713-pdf.37639/
Sayfa 37 da kondansatör hesap tablosu var.

Ceza oranları röleye manuel olarak girildiğinde, bu oranlar aşılınca röle alarm veriyor. Ceza sınırlarının altında değer girip, erken müdahale imkanı var.
Sayfa17 Reaktif/Aktif Oran Ayarı

Kael Varkombi'de kullanabilirsin.
 

Ekli dosyalar

  • RG3-12CS_Kullanma_Talimatc_Tr_v1-713.pdf
    5.7 MB · Görüntüleme: 0
www.kael.com.tr
Bence kael varkombi 12 rölesi mükemmel.Bu rölede direkt olarak ceza sınırlarını set edebiliyorsunuz.İLAÇ GİBİ RÖLE
 
arkadaşım problem senin akım trafondan dolayı kaynaklanıyor bencede akım trafon 40/5 olması gerekiyor seçilen akım trafon küçük seçilmiş rölene şimdilik dokunma ilk önce hele bi akım trafonu değiş ondan sonra problem olursa yine röleni değişirsin ama dediğim gibi akım trafonda problem var daha önceki arkadaşın dediği gibi patlamış olabilir
 
Selamlar arkadaşlar verdiğiniz bilgiler için çok soğ olun. tknsyn arkadaşım size ve özellikle genç arkadaşım size çok teşekkür ediyorum. Verdiğiniz bilgiler çok önemli bilgiler. Özellikle trifaze kondansatörün bağlantı şeklinin değiştirilerek kapasitesinin düşürülmesi çok mükemmeldi. Bu bilgileri piyasada kimse vermiyor. Tam aradığım cevaptı. Tekrar teşekkür ederim.
 
kardeş senin sorunun kondansatörlerle sen kademeleri degiştir 1ci kademe 0.5 sonra 1 sonra 1.5 yap bak gör ozaman role normale dönecektir.tabiki bişey daha var çekilen fazların dengelimi onlarıda dengele sorunun kalmayacaktır.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,212
Mesajlar
915,855
Kullanıcılar
449,990
Son üye
alpersirakaya

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst