Kompanzasyon da cezanin faturaya yansıması?


Sayaçta toplam tüketim değeri gözükür yani sayaç ilk takıldığından bu yana geçen sürede ki endeks değeridir.Dolayısıyla bir önceki fatura döneminin endeks değeri bilinmeden bir şey söylenemez.Siz en iyisi dağıtım şirketine OSUS başvurusu yapın EPDK mevzuatı gereği size şifre vermek zorundadırlar.Böylelikle kolayca endeks takibini yaparsınız.
 
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Abi dosyayı acamiyorum
 
Üstad simdi biryrde takildim..ornek dun aldigim aktif deger 52015.
Bugün aldigim 52025.. Akim trafosu 400/5 sayaç çarpanı 80..
RC dun 1559.1 bugun 1561.5.
Bu çarpan yuzunden benim kafa karisti..normalde hesap yaparken aktif farki 10..kapasitif farki yaklaşık 2 diyelim.2/10 =0.2 yani yuzde 20 kapasitif olmus oluyor degil mi..? bu sayaç çarpanıni hic hesaba karistirmiyoruz dimi?
 

Aradaki fark su olur sayaç carpanini katarsan gerçek aktif reaktif değerlerini bulursun hesaba katmazsan yüzdelik oranı bulursun.ister çarpanli ister carpansiz sonuç degimez yani %20 ise carpanli da %20 dir carpansiz da.
 
Son düzenleme:
Hepsi aynı sabitle çarpılıyor neticede oran değişmez. Kafanız fena karışmış
Sorma abi.birkac bölgede sayaclar analizorler var..toplam tutardan birim ucret hesaplama,birimlere enerji faturalandirma ve kompanzasyon kapasitif sorunu derken hepsi birbirine girdi)
Hepsi aynı sabitle çarpılıyor neticede oran değişmez. Kafanız fena karışmış
üstad size bir soru daha kompanzasyonumuzda endüktifte sorun yok fakat kapasitif % 10 larda geziyor.
90 kva ups var üstündeki yük nerdeyse %5 lerde..çok az..akşamları mesai bitiminden sonra sabaha kadar kapasitife yol açıyor..Devredışı bıraktığım zaman %3 lere düşüyor kapasitif..
Haftasonları ise pazar günü bilhassa kapasitif %25 lere cıkıyor ..şönt reaktör role değişimi vs gibi önlemlere girmeden önce hiç birşey yapmadan 1 ay boyunca bu değerlerde gitse beni cezaya maruz bırakırmı?
yani 25 gün % 10 larda gitse 5 gün % 25 lerde gitse cezaya maruz kalırmıyım göz kararı)
NOT:sayaç değerlerini sabah akşam not alıp takip ediyorum ama ay sonuna kadar ceza yermiyiz o düşündürüyor
 
Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…