kompansazyon da yardım

tayfunsun

Üye
Katılım
9 May 2018
Mesajlar
127
Puanları
1
arkadaslar ben bır fırmada elektrıkcı olarak calısıyorum fakat kompanzozyon hakkında pek bılgım yok.mantıgını bılıyorum ,devre semasınıda yapabılırım fakat sorum su,hergun sayac degerlerını alıp excel de not edıyorum resımde atıcam.ben cezaya gırdımı nasıl anlarım ,yada gırdıysem nasıl onlem alırım ılgılı olup yardım etmek ısteyen arkadsa tesekkur ederım ..
 

Ekli dosyalar

  • 20180720_152854.jpg
    20180720_152854.jpg
    496 KB · Görüntüleme: 56
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Merhaba dostum,tabloyu siz mi oluşturdunuz? Anladığım kadarıyla ilk değer aktif ikincisi endüktif sonuncusu ise kapasitif değerler. Tabloda detaylı bilgiler yok,mesela günlük tüketimler vs. gibi. Sıralama söylediğim gibi ise eğer %6,28 yazan değer sizin endüktif reaktif oranınız ve bunun ceza sınırı %20'dir. (50KVA altı tesisler için %33 endüktif,%20 kapasitif-50KVA üstü tesisler için %20 endüktif,%15 kapasitiftir.) Kapasitif ceza sınırınız için muhtemelen bir yan hücrede farklı bir yüzdelik değer yazar.
 
Eğer incelemek veya kullanmak isterseniz kendi kullandığım detaylı bir ceza takip çizelgesi var elimde. Günlük kullanımlar,günlük ceza yüzdeleri aylık kullanım aylık yüzdeler vs.
 
tekrar bır resım daha atıyorum onada bakın ıstersenız ,yınede sızıın cızelgenıze bakmak ısterım ,bırde tesısımızın kac kva oldugunu nasıl ogrenırım ben
 
RESIM EK
 

Ekli dosyalar

  • 20180720_170334.jpg
    20180720_170334.jpg
    611.1 KB · Görüntüleme: 45
İşletmeye ait trafonuzun değerine bakabilirsiniz.
 

Ekli dosyalar

  • Sayaç Ceza Takip.xlsx
    19.8 KB · Görüntüleme: 31
sız cızelgeye aktf ,enduktıf ve kapasıfı yazdıgınızda dıgerlerı otomatık kendı mı atıyor degerlerı cızelgeye..dıger konu fabrıka ıcerısınde trafomuz yok bızım karsı sokagında var buyuk ıhtımalle ordan beslenıyoruz ,onu nasıl ogrenırım tekrar soruyorum ama
 
İşletmeye ait trafonuzun değerine bakabilirsiniz.
üstat senın programı kullanmaya baslıyıcam,agustos ayından ıtıbaren sende cızelgede tesaduf agustosu atmıssın,en ust ıkı satırda ıkı tane fatura kısmı bulunuyor .sımdı bu hafta faturam gelıcek en ust satıra yazıp gunluk doldurcam.ıkıncı satır ne olacak bosmu kısım
 
Dostum ilk iki satıra bir önceki ayın ilk günü ve son günü alınan değerler yazılıyor sırasıyla. Bu da aylık tüketim ve günlük ortalama tüketim vs değerlerini hesaplıyor sol üstteki.
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
128,190
Mesajlar
915,724
Kullanıcılar
449,960
Son üye
katzeimar

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst