Kombilerin devreye girip çıkma mantığı nedir?

Markasına göre değişir ama pompanın sürekli çalışması diye elektronik kartta jumper bulunur.Eski kombilerde bu böyledir, tabi benim bildiğim bazı markalar. Genelde tesisat problemi yani direnç fazla ise tesisatta servis tarafından genelde bu ayar tercih edilir.
Ayrıca her kombinin en eskisi dahil termostat girişi mevcuttur. Benim sistemini bildiğim kombilerin hepsinde pompayı dışarıdan harici bir sistemden kapatmanız kombinin çalışmamasına sebebiyet verir.
 
Pompa devamlı calıscakki, ısı tesısatda eşit dagılsın. Dönüş suyu ayarlı derecenın altına girdiğinde, ateşleme ünitesi çalısır. Genel sıstemler böyle olduguna göre, kendı özellıklerı dısında sıstem bu olmalı.
 
kombiler tesisat suyunun sicakligina gore calisir. oda termostatida limittir ve ayarlanmis olan degere gore kombiyi kapatir. yani kombi odayi istenilern degere getirince kapatir.kombinin uzerinde ayarladigimiz degerde tesisat suyu sicakligidir. teoride alev modulasyonlu kombiler ne kadar uzun devrede kalirsa okadar az dogalgaz harcar. kombilerin cok sik devreye girip cikmasi yakit tuketimini arttirir. bilen arkadaslar hemen olayi kavrayacaktir on off kontrolle pid kontrol arasindaki farki. ama ulkemizde hep ayni kapasitede kombi satildigi ve servislerin montajdan sonra kapasite ayari yapmadigi icin dogalgaz tuketimleri ve kombi arizalari fazla olmaktadir 70m2 ve 120m2 eve ayni kombiler takilmaktadir. ama sansliyizki artik tam alev modulasyonlu kombiler satiliyor artik
 

Forum istatistikleri

Konular
128,249
Mesajlar
916,175
Kullanıcılar
450,060
Son üye
ali karaöz

Yeni konular

Geri
Üst