Komütatör Sorti mi Avize Sorti mi?

kagem

Üye
Katılım
13 Mar 2013
Mesajlar
156
Puanları
1
Bir avizeyi komütatör anahtarla kontrol edince, avize sorti mi oluyor, paralel sorti mi? Ve paralel avize sorti ne oluyor? Avizedeki ilk lamba harici lambalara bağlantı mı, ya da birden fazla avize tek anahtardan kontrol ettiğimizde diğer avizeler mi? Teşekkürler.
 
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Elektrikçi değilsiniz anlaşılan bu. Avizeyi veya lambayı anahtarla veya komutatörle kontrol edince onun adı sorti oluyor. Lambadan başka bir lambaya bir sorti çekersen bunun adıda paralel sorti oluyor. İster avize ister şamdan her ne olursa bir lambadan öteki lambaya giden hat paralel oluyor.
 
Elektrikçi değilsiniz anlaşılan bu. Avizeyi veya lambayı anahtarla veya komutatörle kontrol edince onun adı sorti oluyor. Lambadan başka bir lambaya bir sorti çekersen bunun adıda paralel sorti oluyor. İster avize ister şamdan her ne olursa bir lambadan öteki lambaya giden hat paralel oluyor.

Sortinin ne olduğunu sormadım, onu gayet iyi biliyorum. Siz farklı tür sortiler olduğunu bilmiyorsunuz sanırım. Lambadan lambaya olduğunu da sanmıyorum. Bir armatürde 2 adet lamba varsa da, bir armatür tek sortidir. Komütatör sortiyle ilgili kontrolde bir değişiklik oluyordu, unutmuşum, şimdi hatırladım. Yine de teşekkürler.
 
Son düzenleme:
Hatırladığınıza memnun oldum.:rolleyes:Sayenizde, onuda öğrenmiş olduk;)
 
Son düzenleme:
Kimseyi kırmadan incitmeden yoruma da gerek bırakmadan noktayı koyalım.

56141


Merak edenlere kaynak: Elk müh. Zafer Ürgüplü ELEKTROBANK
 
Son düzenleme:
Rica ederim. Ne de olsa yukarıda yanlış bilgi içeren cevabı beğendiğinize göre, demek bu konuda bilgisizmişsiniz. Öğrenmenize katkı sağladığıma memnun oldum.


Soruyu bilen birisi ! gibi sorsaydınız,3 kişi ayrı ayrı açıklama yapmak zorunda kalmazdı.
 
Son düzenleme:
Soruyu bilen birisi ! gibi sorsaydınız,3 kişi ay-
rı ayrı açıklama yapmak zorunda kalmazdı.

Soruyu bilen biri gibi sormak da ne demek oluyor? Soruda ne sorduğum gayet ortada. Anlaşılmayan hiçbir yanı yok. Farklı sortiler olduğunu veya armatürden armatüre geçiş ya da komütatördeki özel bir durum gibi bir durumda sorti olduğunu bilmiyorsanız, yani daha sortinin neye dendiğini bilmiyorsanız, konuda bilgisizmişsiniz. Bilgi vermeye değil, gereksiz ünlem işareti ve emojilerle laf sokmaya gelmişsiniz. Bu sizin benim sorduğum 2. soruya bu şekilde cevap vermeniz. Burası soru sorma, bilgi alma forumu, soru sorana laf sokma, abuk sabuk imalar yapma yeri değil. Sorulara cevap veremiyorsanız, vermeyin. Kimsenin kişisel sorunlarını çekmek zorunda değilim. Bilgi öğrenilen bir forumda bu tür bir cevap verdiğim için bile utanıyorum.

O yüzden sana bir zahmet, size demiyorum artık, benden o saygıyı hak etmiyorsun bence, bir daha sorularıma ve bana cevap verme, ünlem ve emojilerini kendine sakla. Hatta ilk cevap verdiğini sanıp, cevap veremeyen, imalı kaba üslup kullanan gibi kimse yazmasın.
 
Sn @sami inci yani Akyar abi babam yaşındadır, bilgi birikimine, tecrübesine saygı duyduğum bir insandır. O yüzden büyüklerimizin bu türden ince dokundurmalarına alınmamak gerekir. Sayısı oldukça az olan tabiri caizse ayaklı kütüphane olan bu kişilerden maksimum seviyede faydalanmak gerekir.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,321
Mesajlar
916,705
Kullanıcılar
450,161
Son üye
Nonjekal

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst