Koltuk Elektrik Çarpıyor

binada tesisat işlemi yapıldıkdan sonra ki işlemlere bi bakın derim yani mutfak dolabını delerken kablo sıyrılmış olabilir...ıslak zeminlerde yapılan montajlar....olabilir...temel toprağını zaten yapmışsın....
 
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
ya arkadaşlar binanın giriş sigoratsını nötrle beraber kapattığımız halde çarpıyor ......herzamnda olmuyor kontrol kalemi yanıyor hemen sönüyor 10 dk sonra yine aynı

Böyle bir durumun statik elektrikten başka bir açıklaması yok ki... Standart topraklama usülleri yerine statik elektrik oluşan bölgelere özel topraklama sistemleri ile çözülebilecek bir sorun.
 
Sn.arkadaşlar 3e electrotech dergisinin bu ayki sayısında bu konu hakkında bir yazı var.Oradan alıntı yaparak PDF dosyası olarak istifadenize sunuyorum.
 

Ekli dosyalar

  • tarama0001.pdf
    3.3 MB · Görüntüleme: 17

Forum istatistikleri

Konular
128,198
Mesajlar
915,767
Kullanıcılar
449,979
Son üye
schule48

Yeni konular

Geri
Üst