Klimanın Tamiri

Klimanın Tamiri


İNDİR.


Kaynak : MEGEP




Paylaşımın için çok teşekkürler arkadaşım çok yardımcı bir kaynak..
 
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
eski bir lg klimam var kontrol kartı bozulmuş sanırım yenisine de çok para istiyorlar.Nasıl tamir edebilrim.ençok nereleri bozulur bunların
 
klimanın modeli nedir ? kaç btu dür ? kartı onarmak gerekiyorsa hangi il de oturuyorsun ? izmir deysen uğra bana yardımcı olayım.
 
kolay kolay tamiri olmaz ama malzemelerin hepsinin tek tek kontrol ediniz
 
entegreler harici bütün parçaları ölçebilirsin. elektronik bilgin varsa. birde en kolay yöntem soğuk lehim olabilir lehimleri tek tek dolaş havyayla . yıllara bağlı olarak röleler kontak yapmış olabilir. arıza veriyorsa ledler termistör ptc veya ntc türevi paçaları ölç . beslemeyle ilgili dalgalanma olduysa trafoya bak ama bunlarda koruma varistör var kolay kolay arızalanmaz.entegre bozuksa zaten kart ölmüş demektir . kartda zaten bir klima parası vardır. başka tavsiyem yoktur. genel arızaları termistör ve entegre arızalarıdır. diğer malzemeler klimanın büyüklüğüne bağlı olarak pek arızalanmaz.
 
sen kafana takılanı yaz veya sor ben her konuda yardımcı olurum ama kitap bildiğim kadarı ile yok
ayrıca teorik ile pratik arasında dağlar kadar fark var okuma ile sorun giderebileceğini sanmıyorum. kardeşim
 
inverter klimalarda yapılan en büyük yanlış m2 sine göre hesaplanmanmadan alınan klimlarda ortaya çıkar.örneğin 12000 btu yeten bir yere daha iyi verim alırım diyerek 18000 btu klima alırsanız yük hesabını şaşıran klima kendini çok sık durdurur.sanırım sizinkide benzer bir problemden kaynaklanıyor.saygılar.
 
arkadaş doğru söylüyor klimalarda eer ve bop değeri vardır kimse buna aldırış edmez ama enerji verim oranı önemlidir.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,269
Mesajlar
916,348
Kullanıcılar
450,092
Son üye
tarumarabi

Yeni konular

Geri
Üst