klimalar yüzünden konpanzasyon kapasitif yazıyor

sistemin daha iyi kontrol edilip iyi bir analiz yapılması gerekir gerçekten de klimalar kapasitif etki yaratmaz.
sorun başka cihazlardan tek tek devre dışı bırakıp tespit etmek gerekir
teşekkürler
 
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
merhaba monofaze klimalarda motorun kalkınabilmesi için yardımcı sargıya bağlı daimi devre kalkış kondansatörü bağlı olur trifaze motorlarda kalkış problemi olmadığı için kondansatör yoktur asenkron motorlar kapasitif yük değildir aksine klima motorları kosinüs fi si çok kötü birer indüktif yüktür
buna benzer bir sorunu bende yaşadım rg3-12c nin bağlı olduğu r s t fazlarının ve akım trafolarının bizim belirlediğimiz herhangi bir r s t değil gerçekte aralarında 120 derecelik açı olan gerçek rst ye bağlı olması gerekiyor faz sıralarını ve akım trafolarını buna göre faz sırası tesbiti yapılarak yeniden bağlayın
kondansatörleri yeniden tanıtın başka bir nedenden değilse sorununuz düzelecektir
 
invertor lü klimalar stand by durumundayken sisteme kapasitif basarlar ancak bu sadece sistemin yüksüz durumunda sorun teşkil edecek boyuttadır.Sadece bilgi olsun diye yazdım.Birebir yaşamış olduğum bir olaydır.İsteyen araştırabilir ;)
 
* En son durumda yapacağınız bunu göz önünde bulundurarak, kapasitif miktarı azaltmanızdır ve böyle denge tutturabilirsiniz.(Roboelektronik)

katılıyorum benimde başıma motorlarda(300 KW) gelmişti. rgk rölesi kond.grupları yuksek seçilmiş. az grup alsa doymuyordu. çok grup alsa kapasitife geçiyordu. grup kond.değerlerini düşürmüştüm.
 
Herkeze tavsiyelerinden dolayı ayrı ayrı teşekkür ediyorum..sağolun
 
arkadaşlar klimalar endüktif yüktür sanırım devreye girdikten sonra reaktif röle devreye fazla kondansatör alıyor bu sorun bence ya rölenin kalibrasyon ayarlarından yada akım trafolarının ters bağlanmasından olabilir arkadaşım öncelikle klimalar devreye girdikten sonra ne kadar kondansatör devreye giriyor bunu bir söylerse daha çok yardımcı olabilirim birde kondansatör gurupları aşırı yüksek kVAr değerleriyle kurulmuşsa röle dengeleme yapamaz zira bir grupta gereğinden fazla kondansatör var ise zaten ayar yapamazsınız benim tavsiyem küçük kVAr değerleriyle daha çok kademeli bir sistem kurmanız olacak.
 
kardeş senin sorunun akım trosu canlı uçları ters bağlanmıs ve akım trafosu canlı uçalrının toraklaması yanlıs yapılmıs
 
devrede sabit kondansatörün varmı varsa devreden cıkar birde öyle kontrol etmende fayda var
 
Kompanzasyon panonuzu ve klima dışındaki tüm yüklerinizi (mümkünse) kapatarak denedinizmi? bunu yapıp sayaca bakın kapasitif ilerliyorsa yapacak birşey kalmıyor, 5-10 dk kadar çalıştırıp sayaç değerlerini kaydedin çıkan rakamın (kapasitif miktar) saatlik tüketim oranına bakarak yaklaşık bir şönt reaktör temin edebilirsiniz.
 
Son düzenleme:

Forum istatistikleri

Konular
128,198
Mesajlar
915,774
Kullanıcılar
449,979
Son üye
schule48

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst