Klima neden hasta eder?

veli125

Üye
Katılım
11 Kas 2010
Mesajlar
113
Puanları
1
Beyler yeni 2.el klima aldim. Klima 2 yıllık ve temiz gibi duruyor.bulundugum bölge yayla diye geçiyor ve serin. Yazları klima kullanan yok denecek kadar az. Klimayi aslinda kömürlü soba yerine kışın ısınmak icin aldım.asil amacim ısınmak. Geçen gun kurulumunu yaptık test icin geçen gun aksam actim. Dış ortam 26-27 derece nemde %60 seviyesindeydi. Test için odayi 23 dereceye kadar cektim.evde .1.5 yaşında oglum var. Klima carpmasin diye tam altinda durdu. Neyse gece uyumadı.sabahda benim bogazlarim şiş mis. Simdi benim anlamadigim ise ben aksama kadar iş yerinde 17-18 derece depoda çalışıyorum.buyuk kanalli klimalar devamli yüzüme çarpıyor ama hic bir sey olmazken evdeki 23derecedeki klima yüzüme dahi vurmadan nasil beni hasta ediyor.
Dün klimayi yine açtım bu defa dış ortam 27, oda icinide 25-26 yaptım amac nemi aldirmakti.yani calisip çalışmadığı dahi belirsiz ama nemi baya aldı. Neyse gece bizim oglan yine rahatsizlandi. Simdi iş yerindeki soguk depolarda bir sey olmazken evdeki klima neden carpiyor hemde 1-2 derece sicaklik farki ile. Nem eksikligi etkilermi yada kışında sicakda ayni sekilde carparmi. Bu sekilde kullanmanin hic anlami yok.lutfen yardimci olun
 
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Benim bildiğim klimayı 24 dereceye ayarlamamız klimanın 24 derece üfleyeceği anlamına gelmiyor.Klimayı çalıştırdığınızda odaya soğutmada 15/18 derecelerde hava üflüyor ve 24 e ayarladıysanız oda sıcaklığı 24 derece olduğunda klima kapanıyor /dinlenmeye geçiyor. Bu sebepten ötürü 15/18 derecelerde üflemesi sizi etkilemiş olabilir.Son olarakta filtre temizliği falan ilaçlı olarak yapılmadıysa kirli havada etkilemiş olabilir.
 
Klimaların çalışma prensibi içerideki havayı çevirmektir (bazı markaların taze hava çeken klimaları da vardır). Dışarıdan taze hava almadığı için klimanın evaporatör denen iç ünite petekleri aktif kullanımda 6 ayda ciddi manada kirlenir. Klima ilacı ile detaylı temizlik yapılması şarttır! Sizin rahatsızlığınızın sebebi bundan kaynaklıdır, klima odaya pis hava üflemiştir. Konfor ve sağlık açısından kitaplarda sıcaklık değeri 20-25, nem oranı ise 30-60 arası geçmektedir, bu oranlarda çalıştırıldığında sağlık açısından bir zararı olmaz. Yayla diye tabir edilen bir yer kışın rahatlıkla sıfırın altına düşüyordur, klima tercih etmişsiniz; ama istediğiniz performansı alamazsınız sobanın yerini tutmaz marka da önemli tabi benim bildiğim Toshiba Daisekai, M. Elektrik FD serileri, M. Heavy Hyper inverter serileri -15 e kadar çalışabiliyor. Diğer karadüzen klimalar maalesef az biraz çalışıp defrosta geçiyor buda sizin işinizi yayla gibi bir yerde asla görmez. iyi günler.
 
http://articles.mercola.com/sites/articles/archive/2014/01/13/low-humidity-health-effects.aspx

Düşük nem değerinin ciltte kurumaya, sinüslerde ve boğazda tahrişe, gözlerde kaşıntıya neden olduğu,
Aşırı süre düşük neme maruz kalındığında solunum yolu mukus tabakasının bundan olumsuz etkilendiği,
ve bunun da soğuk algınlığına, nezleye ve diğer enfeksiyonlara yakalanmanızı artırdığı,

şeklinde özetleyebileceğim yukarıdaki ingilizce metne göre sorununuz;

Klimanın çalışması sonucunda ortamın nem değerinin kritik seviyenin altına inmesi ve bulunduğunuz noktada havanın nem değerinin de düşük olması nedeniyle eksilen nemin tamamlanamaması olduğu kanaatindeyim.
 
cevaplar için teşekürler. sunu not düşmeyi unuttum. klima yattıgımız oda da değil.2 akşam 3 saat kadar deneme amaçlı açmıştım. ilkinde 23derecelere kadar odayı çektim ki zaten yarım saaatde istediğim dereceye çekip inverter oldugu için min. kapasiteye düşüyor. diğer akşamda dış ortamdan 1 derece sonra farkı 2 ye çıkardm yine min kapasitede tavana vuracak şekilde çalıştı. klima bana hiç vurmadı. kaldıki iş yerinde akşama kadar kanallı klimalar yüzüme çarpsadda 17derecede hiç bir şey olmuyor. bulundugum bölge yayla ve kışın -15 ler kadar düşüyor. klimam ise toshiba daisekia hatta daisekei larda kendi içinde 3 gruba ayrılıyor bu ortanca modeli. kısaca toshibanın en üst modelin bir altı.katalog degerleri çok iyi.
oda nemi %25-30 lara kadar düşüyor. hasta olmamızın sebebi mikropmu yoksa nemmidir.
bunu kışında ısıtmada yaparmı
 
Hocam klima genellikle kışın havayı kuruttuğu için AD_EM kardeşimizin dediği gibi üst solunum la alakalı hastalıklar yapabilir. Yazın kirlilik haricinde ,hassas bir bünye ye sahip değilseniz, nem oranını dengelediği için sıkıntı yapmaz. Yüksek ihtimalle sizin klimanız kirli olduğundan rahatsızlık vermiştir temizlenip Bakım yapılması gerekiyor keşke montajdan önce tamamen söküp temizleseydiniz...
Sıfırın altında bir yer için iyi tercih yapmışsınız güzel cihaz.. Güle güle kullanın.
 
Ustam ne deseniz haklısınız. İnanın işin başında durmadan hic bir sey olmuyor.bu devirde kendiniz usta olmak zorundasiniz. Klimaci arkadas var. Borulari duvarin içinden gizli goturelim diyorum. O zaman boruyu klimaya nasıl takicaz diyor :) neyse duvardan boruyu gecirdim beraber klimaya taktık. Dış uniteyi temizleme sivisi ile temizledim. İcinide temizliyem diyorum.gerek yok temiz diyor. Keske sormadan yapsaydim iyi olacakti. Toshiba ras13 skvp modeli.bunyem hassas değildir.zaten aksama kadar soguk odalarda calisiyorum. Sanırım beni hasta eden nem eksikliği olabilir. Nem cihazi almamiz gerekebilir hadi Yaz önemli degil açmıyorum.acmasam da sorun olmaz.ama kışın gece gündüz acmak zorundayım.insallah kışında boyle yapmaz.yoksa hic bir anlami yok. Bulundugun bolgede klima ile isinan bir elin parmagini gecmez.isinanlarin hepsine sordum hepside evi ısıtıyor memnunuz dediler.onlara güvenerek aldim.kaldiki onlarin klimalari bendeki model kadar iyi olacaginida sanmam.acaba diyorum klima yerine farkli ısınma yolumu secseydim.aslinda sobamiz vardi.ev dar olunca soba kuracağımız da kanepenin birini cikarmak zorunda kalinca o yuzden klimaya geçtim.pisman olmam umarim
 
Güzelce iç ünitenin ve dış ünitenin 6 ayda bir genel temizliğini yapın. Ayda bir olur haftada bir olur iç ünitenin filtrelerini temizleyin bu şekilde sıkıntı yaşıyacağınızı düşünmüyorum.
 
Peki duvarda takılı ic üniteyi sokmeden içini nasıl temizleyebiliriz.
 

Forum istatistikleri

Konular
127,956
Mesajlar
913,896
Kullanıcılar
449,606
Son üye
rasit.

Yeni konular

Geri
Üst