Klima neden hasta eder?

Sorunuzun son kısmından başlayarak bir cevap vereyim. Oda nemlendiricileri iş görüyorlar, ancak beyaz dumanı cihazın çok yakınında iken, tam cihazdan çıkarken görünür, ayrı bir deavantajı olarak. Ancak tüm odayı kaplayıp göz gözü görmez bir duruma da getiremez, çünkü beyaz duman olarak çıktığı anda kısa sürede oda havasına karışıp yok olur.

Hava soğutuculu (Air cooler) nemlendiriciler de uzun süre çalıştığında havayı yine nemlendirirler, ancak 3. kademesinde biraz fazla (Normal klimaların da son fan hızı da çok rahatsız edici yüksek desibel seviyesinde gürültülü çalışırlar iyi biliyorsunuz) gürültülü olarak çalışır. Bunlar nemlendirme işlevinde değil de hava soğutma işlevinde, çok sıcak havalarda gerçek klimalar kadar etkin değillerdir. İlk mesajımda aslında buna tam değinmek istemiştim. Her ikisinin bu dezavantajından birini gözardı ederek bir seçim yapabilirsiniz, ikisini de şu anda kullanıyorum ve iyi iş görüyorlar, bu tür söylentilere hiç bakmayın.

Yurt dışından getirdiğiniz sıcaklık-nem ölçer cihazınızın röle kontak çıkışları da bulunuyorsa seçebileceğiniz her iki nemlendirme cihazından birinin 220 volt ac girişini, 220 volt ac Şebeke üzerinden bu röle çıkış kontağından seri olarak geçirtip oda için bir nem otomasyonu düşünülebilir. Kolay gelsin.

http://www.olcu-kontrol-kayit.com/R...tergeli-Sicaklik-Nem-Transmitteri,PR-457.html
 
Son düzenleme:
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.

Forum istatistikleri

Konular
128,164
Mesajlar
915,594
Kullanıcılar
449,927
Son üye
yusuf2023

Yeni konular

Geri
Üst