klima montajini yaptim sogutmuyor, lütfen yardim.

arkadaşlar bu siteye yeni üye oldum.benim evde kullandığım sigma marka klimanın gazı kaçmış r410a. bağlantı noktasında boru delinmiş, servis benden 150 tl para istedi boru parası dahil. ben bu parayı vermek istemiyorum. pınar grubunda 4 yıl elektrik-elektronik makine bakımda çalıştım. havşa açmasını, tork kullanmasını, 1/2 -1/4 ün de ne olduğunu su terazisini biliyorum.ama şuan mumur olduğum için bu konulara uzak kaldım.sadece istediğim vakumlama olayının nasıl yapıldığını 1/2 bağlantı noktasındanmı yoksa 1/4 bağlantı noktasındanmı onu bilmiyorum. vakumlama ve sisteme yeni gaz vermeyi bana anlatabilirmisiniz. teşekkürler
Bu konuyu okuyun lütfen:
https://www.kontrolkalemi.com/forum/iklimlendirme/34846-klima-nasil-gaz-basilir.html
 
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
adam bir konuda haklı iç ünite fanı çalışmıyorsa buzlanma yapabilir? bunu burda eleştirceğine montaj bilmeyenin montaj yaptığını eleştircen yarın bir gün iş bulamazsan böyleleri yüzünden bulamazsan okulda öğrenmiyoruz bunları işi bilen yapar ;)
Bu insanlar en azından araştırıyor ve yapmaya çalışıyor. Nedeni de sen ve senin gibi kendini bir halt zannedip imza yazanlar.
Senin VRV dediğin sistemi biz sekiz yıl önce yuttuk. Hatta çıkardık. İnanmazsan Haliç'te bir tur at :D
 
soğutucu gazını kontrol et
 
Gazını kontrol et manometren varsa . yoksa servisi çağır gaz eklemesi yapsınlar. Buzlanma olayları genelde bu yüzden oluyor dostum
 

Forum istatistikleri

Konular
128,212
Mesajlar
915,856
Kullanıcılar
449,991
Son üye
multiroots

Yeni konular

Geri
Üst