klima montajini yaptim sogutmuyor, lütfen yardim.

arkadaşlar bu siteye yeni üye oldum.benim evde kullandığım sigma marka klimanın gazı kaçmış r410a. bağlantı noktasında boru delinmiş, servis benden 150 tl para istedi boru parası dahil. ben bu parayı vermek istemiyorum. pınar grubunda 4 yıl elektrik-elektronik makine bakımda çalıştım. havşa açmasını, tork kullanmasını, 1/2 -1/4 ün de ne olduğunu su terazisini biliyorum.ama şuan mumur olduğum için bu konulara uzak kaldım.sadece istediğim vakumlama olayının nasıl yapıldığını 1/2 bağlantı noktasındanmı yoksa 1/4 bağlantı noktasındanmı onu bilmiyorum. vakumlama ve sisteme yeni gaz vermeyi bana anlatabilirmisiniz. teşekkürler
Bu konuyu okuyun lütfen:
https://www.kontrolkalemi.com/forum/iklimlendirme/34846-klima-nasil-gaz-basilir.html
 
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
adam bir konuda haklı iç ünite fanı çalışmıyorsa buzlanma yapabilir? bunu burda eleştirceğine montaj bilmeyenin montaj yaptığını eleştircen yarın bir gün iş bulamazsan böyleleri yüzünden bulamazsan okulda öğrenmiyoruz bunları işi bilen yapar ;)
Bu insanlar en azından araştırıyor ve yapmaya çalışıyor. Nedeni de sen ve senin gibi kendini bir halt zannedip imza yazanlar.
Senin VRV dediğin sistemi biz sekiz yıl önce yuttuk. Hatta çıkardık. İnanmazsan Haliç'te bir tur at :D
 
soğutucu gazını kontrol et
 
Gazını kontrol et manometren varsa . yoksa servisi çağır gaz eklemesi yapsınlar. Buzlanma olayları genelde bu yüzden oluyor dostum
 

Forum istatistikleri

Konular
128,360
Mesajlar
917,020
Kullanıcılar
450,228
Son üye
Aydinyilmaz20

Yeni konular

Geri
Üst