Klima kompressorleri barede

ELNUR

Paylaşımcı üye
Katılım
28 Nis 2011
Mesajlar
1,208
Puanları
131
Yaş
35
Konum
Zaqatala
Herkese selamlar islerinizde kolay gelsin!
1)Ustalarim 18000 klimaya 24000 kompressoru takilirsa ne gibi arizalar yapa bilir veya aksine 24000 klimaya 18000 kompressoru takilirsa.
2)Birde kompressorun isinaraq termik atma sebebleri neden ola bilir.?
Saygilarla
 
Son düzenleme:
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
GUnCel....Ustalarim nerelerdesiniz.Sezon gelmis .hayirli isler dilerim.
 
Dostum ,

Selamlar kolay gelsin..

Cihazlarımızdaki ekipmanlar birbirine uygun seçilmektedir. Bir parça değiştirirken mutlaka aynı özelliklerde parça takılması gereklidir.

Sistem olarak dizayn edilmiş kapasiteden daha fazla kompresör takarsak ne olur. Mesela 12000 btu kompresör şu an aklımda değil ama varsayarsak saatte 1.5 m3 gaz transfer eder. Bu gazı kondenser yoğuşturarak likit hale getirip genleşme valfi ile evaporatöre gönderir.

Şimdi daha büyük kompresör takarsak ne olur ? Yukarıda ne demiştik 12000 btu kompresör 1.5 m3 gaz transfer eder. Misal 18000 btu kompresör takarsan oda dizaynı gereği 2.5 m3 gaz transfer etmek isteyecek. Bu en başta kondenserin kapasitesini aştığı için gazı yoğuşturup likit fazında evaporatöre gönderemeyecek. Buda kondenser basıncının yükselmesine neden olacak. ( kompresör dizaynının üstünde çalışacağı için kompresörünüz aşırı ısınacak )

Genleşme valfiniz değişmediği için az gaz transfer edecek ve emme basıncınız istenilenden düşük kalacak evaporatörde karlanmaya neden olacak.

Tersi durumda ;
Cihaz rahat çalışacak. 18000 lik cihaza 12000 btu luk kompresör takarsanız kapasite düşümü verimsiz çalışma ile karşılaşacaksınız. Biraz fazla gaz vererek belki durumu idare edebilirsiniz ama verim mutlaka düşük olacaktır..12000 kapasitesinin üstüne çıkamazsınız. Genleşme valfi büyük olduğu için çok gaz göndermek isteyecek. o yüzden gaz şarj ederken etikete göre değil dönüş gazına göre vermekte fayda var. Likit gelme ihtimaline karşın.

umarım açıklayıcı olmuştur.
Malum yüksek sezondayız tüm arkadaşlara kolay gelsin iyi çalışmalar diliyorum....
 
Merhabalar Sayın Elnur ;

Kompresör Boyutlarını Sayın Serkan_48 Anlatmış...

Kompresör neden termik açar ?

Kompresör 190 voltta bir süre çalışır ve termik açar.

Yeterli değerde ısı transferi yapamazsa aşırı ısınır termik açar.

Dış Ünite fanı çalışmazsa kondansatör vs. arızalardan dolayı ısıyı atamaz aşırı ısınır termik açar...

Fazla sürtünme ve aşınmadan dolayı ömrünü yitirir sürekli termik açar.

Saygılar...
 

Forum istatistikleri

Konular
128,198
Mesajlar
915,766
Kullanıcılar
449,978
Son üye
food_eng_1952

Yeni konular

Geri
Üst