Klima arıza

kaya68550

Üye
Katılım
13 Şub 2020
Mesajlar
2
Puanları
1
Yaş
54
Klima ısıtmada ılık üflüyor motorun orda kalın bakır boru çok sıcak ama ince bakır boru sogutk. Yardımcı olursanız sevinirim
 
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
Klima ısıtmada ılık üflüyor motorun orda kalın bakır boru çok sıcak ama ince bakır boru sogutk. Yardımcı olursanız sevinirim
1)klima inverter mi?
2)belirli bir süre sıcak üfleyip sonradan mı ılık üflüyor?
3)iç ünite fan hızı hangi kademede
4)iç ortam ve üfleme sıcaklığı kaç derece?
 
Termometrenjz var mi. Varsa ağız çıkış sıcaklığı nedir. Aniden mi oldu. Diğer arkadaşın dediği şeyleri cevaplarmisiniz
 
1)klima inverter mi?
2)belirli bir süre sıcak üfleyip sonradan mı ılık üflüyor?
3)iç ünite fan hızı hangi kademede
4)iç ortam ve üfleme sıcaklığı kaç derece?
1) klima klasik
2) 1dk sıcak geliyor sonra ılık üflüyor
3)2.kademe
4)20 derece klimayı 30 derecede çalıştırıyorum
Ağzından çıkan sıcaklık ölcemiyorum
 
Gaz eksik
4 yollu kaçırıyor
Sistem tıkalı
Bunlardan biri geliyor aklıma
Basınc ölçmeniz lazım. Cihaz yakın zamanda sokulup takıldı mi. Ic ünite dis ünite den kot olarak alçakta mi.
 
1) klima klasik
2) 1dk sıcak geliyor sonra ılık üflüyor
3)2.kademe
4)20 derece klimayı 30 derecede çalıştırıyorum
Ağzından çıkan sıcaklık ölcemiyorum
Verdiğiniz cevaplardan gerekli ekipmanınızın olmadığını ve herhangi bir klima onarımı için gerekli bilgi ve tecrübeye sahip olmadığınız anlaşılıyor. Bilgi ve tecrübe olmadan arızaya müdahale etmek en başta tehlikelidir. Sonrasında küçük bir masrafı çok daha büyük bir masrafa dönüştürmeniz muhtemel. Tüm bunların yanında gerekli ölçüm ve servis ekipmanları olmadan ne arızayı tespit edebilir nede tespiti yapılmış arızayı onarabilirsiniz. Bu platformun amacı, teknik meslek sahibi olan yada olmaya çalışan veya hobi amaçlı kendi branşından uzak da olsa teknik konulara hakim olmak isteyen herkese yardımcı olup bilgi ve tecrübeyi paylaşmaktır. Özellikle teknik servisi çağırmadan önce konu hakkında fikir almak isteyen veya kendim bireyler yapabilirmiyim niyetinde olup masraftan kaçan, gelen servis teknisyenine işten anlıyormuş gibi yapıp kandırma ası için yada pazarlık için baskı yapmak için oradan buradan yapılan yorumları anlatan kişilere istesekte amacımıza uygun şekilde yardımcı olamıyoruz. Çünkü ölçmek için ekipman yok. Ölçemezsek maalesef hatayı tespit edemiyoruz. Hem ekipman hemde ekipmanı kullanacak bilgi ve tecrübe gerekli.
Gaz eksik
4 yollu kaçırıyor
Sistem tıkalı
Bunlardan biri geliyor aklıma
Basınc ölçmeniz lazım. Cihaz yakın zamanda sokulup takıldı mi. Ic ünite dis ünite den kot olarak alçakta mi.
Kardeşim neredeyse tüm mesajlarını ve açtığın konuları vakit buldukça okuyorum. Görüyorum ki doğru mesleği tercih etmişsin ve dilerim ileride, üstad Serkan48 gibi bilinçli, teknik sorunları çözebilmek adına nokta atışı yapabilecek ve politik konulardan uzak kalıp amacını aşmayan kaliteli bir teknik adam seviyesine ulaşırsın. Sana nacizane bir tavsiyede bulunayım. Eğerki teknik bir bilime dayanarak geliştirilip üretilen makina techizat cihaz yada herneyse, kullanıcı şikayetleri ve arızalar ölçüm yapmadan asla çözüme kavuşamaz. Ölçme, bizim gibi teknik alanlarda çalışarak hayatını kazanan herkes için öğrenmesi ve uygulaması zorunlu bir yöntemdir. Sayısal net veriler olmadan ihtimalleri sıralayarak ancak vakit kaybetmiş oluyoruz. Dikkatini çektim bilmem ama sorduğum sorulara aldığımız cevapları, acemide olsa teknisyenin ölçüm bilgisi olan birinin yazmadığı belli. Vakit kaybetmemek ve forumun amacına ulaşması adına sorunu çözmekten ziyade işinin ehli olan yada olma yolunda ilerleyen arkadaşlarımıza kardeşlerimize yardımcı olalım.
 
Verdiğiniz cevaplardan gerekli ekipmanınızın olmadığını ve herhangi bir klima onarımı için gerekli bilgi ve tecrübeye sahip olmadığınız anlaşılıyor. Bilgi ve tecrübe olmadan arızaya müdahale etmek en başta tehlikelidir. Sonrasında küçük bir masrafı çok daha büyük bir masrafa dönüştürmeniz muhtemel. Tüm bunların yanında gerekli ölçüm ve servis ekipmanları olmadan ne arızayı tespit edebilir nede tespiti yapılmış arızayı onarabilirsiniz. Bu platformun amacı, teknik meslek sahibi olan yada olmaya çalışan veya hobi amaçlı kendi branşından uzak da olsa teknik konulara hakim olmak isteyen herkese yardımcı olup bilgi ve tecrübeyi paylaşmaktır. Özellikle teknik servisi çağırmadan önce konu hakkında fikir almak isteyen veya kendim bireyler yapabilirmiyim niyetinde olup masraftan kaçan, gelen servis teknisyenine işten anlıyormuş gibi yapıp kandırma ası için yada pazarlık için baskı yapmak için oradan buradan yapılan yorumları anlatan kişilere istesekte amacımıza uygun şekilde yardımcı olamıyoruz. Çünkü ölçmek için ekipman yok. Ölçemezsek maalesef hatayı tespit edemiyoruz. Hem ekipman hemde ekipmanı kullanacak bilgi ve tecrübe gerekli. Kardeşim neredeyse tüm mesajlarını ve açtığın konuları vakit buldukça okuyorum. Görüyorum ki doğru mesleği tercih etmişsin ve dilerim ileride, üstad Serkan48 gibi bilinçli, teknik sorunları çözebilmek adına nokta atışı yapabilecek ve politik konulardan uzak kalıp amacını aşmayan kaliteli bir teknik adam seviyesine ulaşırsın. Sana nacizane bir tavsiyede bulunayım. Eğerki teknik bir bilime dayanarak geliştirilip üretilen makina techizat cihaz yada herneyse, kullanıcı şikayetleri ve arızalar ölçüm yapmadan asla çözüme kavuşamaz. Ölçme, bizim gibi teknik alanlarda çalışarak hayatını kazanan herkes için öğrenmesi ve uygulaması zorunlu bir yöntemdir. Sayısal net veriler olmadan ihtimalleri sıralayarak ancak vakit kaybetmiş oluyoruz. Dikkatini çektim bilmem ama sorduğum sorulara aldığımız cevapları, acemide olsa teknisyenin ölçüm bilgisi olan birinin yazmadığı belli. Vakit kaybetmemek ve forumun amacına ulaşması adına sorunu çözmekten ziyade işinin ehli olan yada olma yolunda ilerleyen arkadaşlarımıza kardeşlerimize yardımcı olalım.

Teşekkür ederim uyarı için. Ama ben genele karşı taraf elindenbgeliyor ve elinde de az çok ekipman vardır diye yazıyorum. Aksi ise pek bisey kaybetmem beyin fırtınası yapmak hoşuma gidiyor. E tabi elinde malzeme yoksa dediklerimiz sadece bilgi amaçlı.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,179
Mesajlar
915,658
Kullanıcılar
449,940
Son üye
yavuzturan

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst