Kesicili Çıkış Hücresi hakkında basit soru?

elektelekt

Üye
Katılım
26 Ocak 2018
Mesajlar
131
Puanları
1
Yaş
37
slm
1. proje: beton köşkün içinde giriş hücresi -- ölçü hücresi -- çıkış hücresi -- trafo koruma hücresi sonra trafo ve sonrada trafo ag panosu oluyor.

2. proje: Başka bir projede giriş hücresi -- ölçü hücresi ve hemen sonrada trafo koruma hücresi geliyor. sonrada trafo ve trafo ag panosu oluyor. yani bunda çıkış hücresi yok.

sorum şu arkadaslar: 2.projede kesicili çıkış hücresi olmaması neden? kesicili çıkış hücresinin görevi trafoya enerji vermek değil mi ? trafo koruma hücresinden sonra trafo gelmiş. burda eğer trafoya enerji çıkışını trafo koruma hücresi veriyorsa çıkış hücresi niye var? cevaplar mı bunu abilerimiz
 
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
bildiğim kadarıyla trafo koruma hücresi doğrudan kendi trafonuza giden hücre,kesicili çıkış hücresiyse kendi trafonuzdan başka bir trafoya yapılan atlama olarak kullanılıyor böyle örnekledim bildiğim kadarıyla
 
1. projede mülkiyeti sana ait olan bir başka merkez(tarfo, dağıtım merkezi vb.) daha var veya olacağı için yedek bırakılmış.
2. projede sadece o kabinin içinde bulunan trafo var. Başka herhangi bir nokta enerjilendirilmiyor.
 

Forum istatistikleri

Konular
127,954
Mesajlar
913,893
Kullanıcılar
449,605
Son üye
osaricicek

Yeni konular

Geri
Üst