Kesici açması

phase

Üye
Katılım
13 Ara 2009
Mesajlar
270
Puanları
1
Tesisteki bir sorun yüzünden kendi kesicisi açmayıp direkteki sigorta patlıyor ve tedaş KÖKtende açma yapıyor.Kesicilerin zamanlarının mı ayarlanması gerekiyor.
 
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
kesicinize acma verdiren asırı akım rolesini zamanı yuksek veya set degerleri tedasınkinden daha yuksek ola bilir kontrol edin
 
sekonder koruma rolesini olakı elektromekanik bi role ise hemen degiştirmenizi vede rolenin profesyonel biri tarafından programının yapılması gereklı
 
muhtemel nedenler yazılmış tedaş daha erken açma yapıyosa,kesiciniz mevcut arızayı,durumu algılayamıyo,geç kalıyo yada açma ayarı tedaşınkinden daha büyük bir değerde demektir.
 
Merhabalar.
Arkadaşların söylediklerine katılıyorum ancak eklemek istediğim birkaç nokta daha var.
Öncelikle arızanın oluşumunu görebileceğiniz bir analizörünüz varmı. Var ise arıza nasıl oluşmuş ve sizin rölenizin açma değerini geçmiş mi? Eğer rölenizin arıza değerini geçmemiş ise açmaması normal ancak acilen sisteminize bir selektivite çalışması yapılması gerekir. Ayarı direk düşürün demiyorum. Selektivite yapın diyorum.
Eğer rölenizin açma değirini geçmiş ama açma zamanına erişemediyse yine selektivite çalışması bunu ortadan kaldırır.
Eğer arıza akımı rölenizin akım ve zaman yönünden üzerinde ise ve kesici açmamış ise iki sebebi olabilir. Röle açma sinyali göndermiyordur. veya röle açma göndermiştir kesici açmıyordur. Bunu anlamanın yolu röle ve kesicinizi birlikte teste sokturmanızdır.
Analizörünüz yok ve arıza kaydına ulaşamıyorsanız selektivite çalışması yaptırmanızı ve sisteminiz test ettirmenizi şiddetle öneriyorum. Unutmayalım ki arızanın zamanında kesilmesi hayat kurtarır.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,260
Mesajlar
916,276
Kullanıcılar
450,082
Son üye
feritkvl14

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Şu anda çevrimiçi üye yok.
Geri
Üst