Kare Dalga inverter ile buzdolabı çalıştırma

Katılım
5 May 2017
Mesajlar
11
Puanları
1
Yaş
27
İyi akşamlar, kare dalga inverter ile buzdolabı çalıştırmak istiyorum. Güneş panelinden aldigim enerjiyi şarj kontrol cihazına oradan aküye 220 v çıkış ile kullanmak istiyorum. 220 çıkış ile de buzdolabı çalıştırmayı düşünüyorum.Acaba bu kare dalga inverter ile mümkün müdür
 
mümkünde buzdolabının sınıfı önemli yeni nesiller çalışmıyor diye biliyorum ben.
 
dolabını bilmiyorum, invertörünü marka-güç bilmiyorum, akünün gücünü bilmiyorum, nasıl yapıldığını nasıl söylesem bilmiyorum. en kestirme ve ucuzu , modifiye sinüs invertör kullan. arkadaşım sen bizi büyücü filan mı sanıyorsun, görsel - marka-model- kapasite bilmeden sana nasıl yardımcı olacağım?
 
Pardon ama bu soru da kızacak ne buldunuz bilmiyorum. Aklımda böyle bir düşünce vardı ondan sordum.sadece kondansatör bağlanır diye birşey okudum nette daha fazla birşey bulamayınca buraya yazdım
 
İyi akşamlar, kare dalga inverter ile buzdolabı çalıştırmak istiyorum. Güneş panelinden aldigim enerjiyi şarj kontrol cihazına oradan aküye 220 v çıkış ile kullanmak istiyorum. 220 çıkış ile de buzdolabı çalıştırmayı düşünüyorum.Acaba bu kare dalga inverter ile mümkün müdür
Mümkün değil UPS ler de aynı mantıkta, bu yüzden ucuz ups lerin kitapçığında motor çalıştırmaya uygun değildir diye yazmakta ;). Tabi profesyonel markalı ups alırsanız ki almadan motor çalışıtırp çalıştırmadığını teyit edin ona gre satın alın. Diğer türlü kamp - karavan kullanımları için 12v beslemeli buzdolapları var ve bunlar kendi inverterlerine sahiptir bunlar sıkıntısız çalıştırır.
 
Hepinize teşekkür ediyorum,vakit ayırdığınız için sağ olun
 
Bu konuyla ilgi bı sorum olacak 1500 w tommatech modifiye sinüs invektör var günlük 640 watt harcayan buzdolabı alırsak 150 amper jel akü 160 w 2 adet güneş paneli buzdolabını rahat çalışır mı
 
Benzer şekilde normal boy buzdolabını aynı güçteki modifiye/benzeşimli bir invertör ve 200Ah akü ile (akü durumu orta halli sayılır) çalıştırdım. Buzdolabının yan kısımları çalışma süresince ısınınca güvenemeyip ayırdım. Bu tür durumlarda sorun olmaması ve aklınız kalmaması için tam sinüs daha iyi. Yarın bir gün başka bir arıza yapsa bile garantiye sokmayabilirler!

"Çalıştırabilir mı" kısmına şöyle bakalım; benim evdeki low-frost normal boy buzdolabı 24 saatte 950 watt harcıyor (yaz kış farklı olacaktır). Dolaysıyla akünüzün ve panellerinizin gücünü hesaplamanız gerekiyor. Şöyle ki, 2 adet 160 watt kağıt üzerinde 320 watt/saat eder. Ortalama 5 saat (kış aylarında daha az yaz aylarında biraz daha yukarılara çıkar) ile çarpınca 1500 watt gibi bir enerji üretebilir. Bu gücün amper karşılığı ise yaklaşık 1500/12=125Ah. 5 saate bölünce saatte 25Ah panellerden akım üretmeniz demek. O da akü kapasitesinin onda biri ile sağlıklı şarj edilebileceği düşünülünce, toplamda 250Ah kullanılabilir akü gerekir. Normalde akülerin tüm kapasitesi kullanılamaz. Jel akülerde bu en fazla yüzde 80'dir. O durum da hesaba katılırsa 300Ah akü yapar. İnvertör kayıpları ile bu 400Ah akü demek yani 2x200Ah akü gerektirir.

Olaya elinizde olan malzeme ile değil, ne yapmak istiyorsanız onun tüketimi, güç gereksinimi ile başlayın ve solar sitemin nasıl hesaplandığını göz önünde bulundurun. Yani benzer hesabı 640 watt (aydınlatma vb. başka ihtiyaç yoksa) üzerinden yapmalısınız. Her zaman yüzde 30-40 gibi fazlaya göre hesap edin. Yoksa ilk kapalı havada geceyi karanlıkta geçirebilirsiniz!

@Oğuzhan4238, kısaca kayıplarla ihtiyacı 1000 watt desek, saatte (1000/5=) 200Wh güce ihtiyaç olacak. Amper karşılığı yaklaşık (200/12=) 16Ah. Onda biri bu olan kapasite 160Ah eder.
Yani 150Ah akü yeterli görünüyor.
 
Son düzenleme:

Forum istatistikleri

Konular
128,188
Mesajlar
915,702
Kullanıcılar
449,956
Son üye
CharmanDear

Yeni konular

Geri
Üst