Kapasitör Uf değerini değiştiren devre

polat33

Üye
Katılım
29 Ağu 2019
Mesajlar
11
Puanları
1
Yaş
44
Arkadaşlar merhaba, yeni yapacağım normal doğrultma devresinde 1 adet 20uf 450volt kutupsuz kapasitör kullanacağım, 220 beslemeli olacak devrenin çıkış amper değeri ortalama 1,38a, yapmak istediğim şey kapasitör ile çıkış arasına bir şekilde bir devre veya komponent uygulayarak kapasitörün sadece uf değerini istediğim değere düşürebilmek, voltaj, dalga, amper değişmeden sadece uf değerini değiştirmemiz mümkün mü ?, veya böyle bir devre ile karşılaşan oldu mu, benzeri bir devrede olabilir.
 
Gerilim değişince değişen kondansatörün gücü oluyor sanki? Ayarlı kondansatörler var ama minnacık oluyorlar eskiden radyoların frekans ayarında kullanılırdı.
 
Sonuç amacı şudur, doğrultulan akımın çıkış voltaj ve frekans değerinin etkilenmemesi gerekiyor, 50mhz, yapmak istediğim şey cihaza sadece amper değişikliği etkisini uygulayabilmek. amper kısıtlama yaparak denemek istedim bu seferde osilatörde yarım dalga da sapma ve voltaj değişikliği yaşadığımı gördüm. akımı frekans değerini oynatmadan düşürebilecek bir durum olursa da olur.
 
Son düzenleme:
Sonuç amacı şudur, doğrultulan akımın çıkış voltaj ve frekans değerinin değişmemesi gerekiyor 50mhz, yapmak istediğim şey cihaza sadece amper değişikliği etkisini uygulayabilmek. amper kadamesi ile oynamak istedim bu seferde osilatörde yarım dalga da sapma ve voltaj değişikliği yaşadığımı gördüm.

Soruyu 3 defa okudum hicbirsey anlamadım. Ne yapmak istiyorsunuz nerede takildiniz anlaşılmıyor.

Yaptığınız cihaz nedir ne ise yarar neresinde takildiniz var ise bir devre şeması paylaşın.

Yada anlayan başkası olabilir onların yanıtını bekleyebilirsiniz.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,191
Mesajlar
915,733
Kullanıcılar
449,965
Son üye
Pentium55

Yeni konular

Geri
Üst