Kanbankası buzdolapları alarm sistemi

d_darko

Üye
Katılım
30 Ara 2008
Mesajlar
46
Puanları
1
Merhaba arkadaşlar. Bir projemiz var. Bu konuda sizin yardımınıza ihtiyacım var.

iki farklı bina var. Binalarda buzdolapları var. İki binaya "buzdolabı alarm panosu" koyulacak. Buzdolaplarından alarmlar bu panolara gelecek. Yeni alarm kabloları çekilecek. Panolardan birisi ana pano olarak görev yapacak. master-slave pano yani. slave panodan master panoya alarmlar gidecek. Haberleşme telefon hattı üzerinden olacak. Ana pano üzerinden alarmların hangi binadan ve hangi buzdolabından geldiği görülecek. Ayrıca ana panodan programlanmış cep telefonlarına alarmlar kısa mesaj olarak gidecek. Çoklu cep telefonlarına da alarmlar gönderilebilecek. Cep tlf numaraları bilgisayar olmadan programlanabilir olacak.

Bu konuda tecrübesizim. Nelere ihtiyacımız var böyle bir sistem kurmak için? Ne gibi ekipmanlar, kablolar, haberleşme sistemi vs vs gerekiyor?


Teşekkürler.
 
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
Arkadaşlar, kimsenin bu konuda bir fikri yok mu acaba?
 
slm sistem kurcak brilerini mi arıyorsun kurmana yardımcı olcak birileri mi


bu buzdadolap ları kan saklanan ise yapabileceklerin sınırlı hatta iki halde de sınırlı
y,nede grşüz
[email protected]
 
ha ayrıca cihazların marka modellerinide yazarsan iyi olur :)
şimdilik kolay gelsin
eglenceyi bulmuşsun:)
en kötü ihtimalle yol gösteririm
 
selam arkadasım aynı der bendede var bende özel bir hastanede calısmaktayım kan dolabı ve ası dolabı icin bende butür birsey yapmayı düsünüyorum bu is icin bir adet digital termostat ve güvenlik sistemleri yapan firmaların kullandıgı telefonla ikaz veren bir cihaz var seskaydı yapıyorsun ve 8 adet telefon numarası kayıt kapasitesi var buzdolapların icerisindeki ısı ayarlanan derecenin üzerine cıkınca kayıt ettigin tel numaralarını arayarak sesli olarak arayarak ikazda bulunuyor ve alarım calıyor yaklasık olarak maliyet 250 300 tl gibi masrafı oluyor 1.2 gün icinde bu uygulamayı ben yapacagım calıstırdıgımda bilgi veririm
 
olayı biraz aç ne yapmak istiyorsun neden yapmak istiyorsun aç biraz.
 
böyle bir sistemde dixell in ürettiği xweb serisi modüller var internet aracılığıyla mail sms hatta fax şeklinde iletişim kurabiliyor bina otomasyonu yoksa ben çözüm olarak bunları kullanıyorum telefon hattı yerine internet bağlantısı oldugu taktirde bunları yapabiliyor ayrıca sisteme bağlıyabileceğin hazır gsm kiti mevcut bu sayede sms atabiliyor üzerindeki ram ler sayesinde baya uzun süre data kaydı yapabiliyor sanırım en iyi çözümün bu olur
termostatı dixell ile değiştirip x web modül kullanırsan hallolur
 

Forum istatistikleri

Konular
128,198
Mesajlar
915,774
Kullanıcılar
449,980
Son üye
shield325

Yeni konular

Geri
Üst