Kamera çeşitleri ile ilgili bir temel soru ?

Katılım
25 Nis 2018
Mesajlar
79
Puanları
1
Yaş
26
Selam abiler. Bu konuda yeniyim. Bir anlam karmaşıklığı yüzünden soruyorum.
Kamera çeşitlerinde: IP Kamera ve Analog kamera, Day Night Kamera ve Renkli Kamera, Box Kamera, Dome, Speed Dome Kamera, Sabit Kamera, Kızılötesi Kameralar var.

Tabi bu çeşitlerinde kendi arasında belli ki gruplara ayrılıyor. Kamera çeşitleri tam olarak nasıl ayrılıyor?
1) Analog ve IP kamera sanırım teknolojisi bakımından mı?
2) Box, speed Dome, sabit kamera vs kameralar şekillerine göre mi?
3) Day Night ve Renkli kameralar, renk kalitesine göre mi?
4) En önemli soru ise; şekillerine göre olan kameralar Box, dome, Bullet kameralar neye göre seçiliyor? Hangi mekanlarda hangisi kullanılır?
 
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
1) Analog kamera enerjisi ayrı çekilmesi gerekir. Uzun mesafe kablolama yapılmaz. IP kamera ayrı enerji kablosu çekmeye gerek yoktur, görüntü ve enerji tek CAT kablo üzerinden iletilir. Uzun mesafe kablolama yapılabilir, PoE switch konularak mesafe arttırılır. Analoga göre daha avantajlıdır.
2) Dome kamera kubbe şeklinde, tavana direkt bağlanabilir. Speed dome hareket ettirilebilen kamera, box kamera dikdörtgen prizma şeklinde ayağı ile duvara bağlanan kameradır. Box kameranın lensi değiştirilerek istenilen lens takılabilir.
3) Day Night kameralar gece daha sağlıklı görüntü alman içindir. Detayları bulabilirsin.
4) İç ortamda genelde dome kamera kullanılabilir. Montajı tavana basittir. Box ya da bullet kameralar gibi ayağı olmadığında sabotaj riski daha azdır. Dış ortamda uygun IP koruması olan box ya da bullet tercih edebilirsin.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,106
Mesajlar
915,018
Kullanıcılar
449,807
Son üye
bdursun

Yeni konular

Geri
Üst