sonexson

Üye
Katılım
5 Eki 2013
Mesajlar
6
Puanları
1
Hazır Kamera Sistemleri Güvenlik kamerası sistemleri günümüzde en çok tercih edilen güvenlik sistemlerinin başında gelmektedir.Güvenlik kamera sistemlerinin görselliğinin ön planda olması bu sistemlere olan talebi arttırmaktadır.Eskiden çok yüksek ücretlerde satışa sunulan güvenlik kamerası sistemleri günümüzde rekaberinde etkisiyle çok düşük ücretlere satışa sunulmaktadır. Günümüzde güvenlik kamerası sistemlerigüvenlik teknolojileri alanında kullanılan elektronik güvenlik sistemleri arasında en çok tercih edilen ürün gruplarındandır.


Son yıllarda teknolojinin hızla gelişmesiyle beraber güvenlik kamerası sistemlerinde de hızlı bir gelişme olmaktadır. Günümüzde iki farklı güvenlik kamerası sistemi kullanılmaktadır. Bunlardan birincisi analog güvenlik kamerası sistemleri diğeri ip kamera - ip güvenlik kamerası sistemleridir. IP Kamera sistemleriise güvenlik sistemlerinin hızla gelişmesiyle analog kameraların önüne geçmiş durumdadır. Fakat piyasa da hala ciddi bir şekilde analog güvenlik kamerası sistemlerinin satışı devam etmektedir. İki farklı tip güvenlik sistemlerini ele aldığımızda analog güvenlik kamerası sistemleri, ip güvenlik kamerası sistemlerine göre çok daha ekonomiktir. Analog kamera sistemlerinin en büyük tercih sebeplerinden birisi de fiyat kıyaslamasında ki ucuzluktur.


Güvenlik kamerası sistemlerinde kullanılan güvenlik kameralarında ise en çok kullanılan güvenlik kamerasıçeşidi gece görüşlü (day/night) güvenlik kamerası ve IR Led güvenlik kameralarıdır. Bu kameraların en çok tercih edilen kamera sistemi olmasının temel sebebi gece görüş alma imkanı sunmalarıdır. Bu tip kameralar hakkında detaylı bilgiyi daha önce yayınladığımız " Gece Görüşlü (Day Night) Güvenlik Kamerası Sistemleri " adlı makalemizde bulabilirsiniz.


Güvenlik kamera sistemlerinin merkezi tarafında ise analog güvenlik kamera sistemleri için DVR (Dijital kayıt cihazı), IP güvenlik kamerası sistemleri için ise NVR (Network video recorder) kullanılmaktadır. İkisinde de yapılan iş kameradan gelen görüntüleri depolamak / kayıt altında tutmaktır. Bu kayıt cihazları hakkında daha önceden yayınladığımız " DVR Kamera Kayıt Cihazları " adlı makalemizi inceleyebilirsiniz.
 

Forum istatistikleri

Konular
127,956
Mesajlar
913,898
Kullanıcılar
449,606
Son üye
rasit.

Yeni konular

Geri
Üst