Kalıp İçi Transfer Kolu Tasarımı

omer.skr

Üye
Katılım
2 Nis 2014
Mesajlar
3
Puanları
1
Yaş
39
Arkadaşlar 4 metre uzunluğunda preste çalışacak kalıbımız için transfer ünitesi tasarlamaya başlayacağım kalıp tasarımı bana ait makina resim ve konst. öğrt mezunuyum elektronik olarak bilgim yok denecek kadar az.servo motor ve ünite seçiminde bana yardımcı olabilecek hatta yazılım konusunda projeyide üstlene bilecek yada bana yol göstere bilecek arkadaşlar varmı? mekanik olarak tasarımı ben yapacağım lineer kızaklar yataklar transver kolu dizaynı vidalı mil ve somun gibi detayları halledebilirim ama yazılım ve servo motor seçimi (belki servoya gerekbile yoktur ama nedense piyasada servo yaygın) hakkında yardıma ihtiyacım var sistemde 8 adet servo motor kullanılacak ama hareketler hep aynı tekrar üzerine kısa ve basit olacak her seferinde tek eksende çalışma yapılacak yani bir motor duracak diğeri başlayacak 6 sn de 750 mm uzaklığa parçayı koyup tekrar başa dönmemiz gerekiyor yardımcı olabilecek arkadaşların cevaplarını bekliyorum.
 
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
kayseride beyaz eşya üretimi yapıyoruz
 
Anladım, ben İstanbuldayım malesef burada olsaydınız yardımcı olabilirdim size. Yalnız şunu belirtmek istiyorum, bu proje için servo kullanmak çok lüx kaçar. Servo fiyatları çok pahalıdır çünkü.

Hassasiyetin ön planda olmadığı bu tarz uygulamalarda redüktörlü asenkron motorlar dahi çözüm olabilir. Bir diğer seçenek ise step motorlardır.
 
step motorlarla tasarlanabilirliğine katılıyorum enkoderli olanları hassasiyet konusunda da iyiymiş benim sıkıntım seçeceğimiz motorun ne güçte olması elektronik olarak kontrolünün tasarlanmasıdır bu konuda ciddi ve profesyonel yardım bekliyorum sistemin tasarımına devam ediyorum en yakın zamanda bir simülasyon hazırlayıp yükleyeceğim hareketleri çok basit ama biraz hız isteyen bir sistem 5-6 sn arasında çevrim yapması gerekmektedir.bütce olarak problemimiz yok önemli olan kusursuz çalışması çünkü 800 ton eksantrik prese monte edip çalıştıracağız aksaklık istemiyoruz.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,197
Mesajlar
915,759
Kullanıcılar
449,975
Son üye
yamanelektronik2023

Yeni konular

Geri
Üst