kademe anahtarı ne işe yarar

kapris61

Üye
Katılım
14 May 2011
Mesajlar
104
Puanları
1
Yaş
38
sizlere bir kac sorum olcak sayın üstadlarım

1.2.3.4.5 diye sıralanıyor kademe anahtarı trafoyu kuran yetkililer 4. kademeye almişlar trafoyu ve cıkış gerilimi 421 Volt bunu düşürmem icin ne yapmam gerek trafo etikedinde 4. kademeye 400 Volt gösteriyor


2 mesela buranın o.g gerilimi 33.000 diyorlar kademe anahtarını yükseltirsem herhangi bir sıkıntı yaşarmıyım detaylı bir bilgi verirseniz cok sevinirim

bulundugumuz yer gürcistan ve gerilim cok düşük
 
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Kademe ayarı, primer gerilimindeki olası yükseklik ve düşüklük durumlarında, çıkış geriliminin yani sekonder geriliminin istediğimiz değere getirilebilmesi için trafolarda yapılan bir işlemdir.

Bu ayarı yaparken, kademenin hangi seviyeye getirileceğine çıkış gerilimine bakarak karar verebiliriz. Sizin trafoda olduğu üzere; çıkış geriliminiz %5 kadar normal gerilimden(400'den) daha fazladır. Bunu düşürmemiz için kademe gerilimini yükseltmemiz gerekir. Bir nevi kademe gerilimi ile beslendiğimiz hattın gerilimini bir birine yaklaştırmalıyız. Şu an sizin trafonuzun kademesi 33000 V iken, size gelen gerilim 34600 V civarlarında. Demek ki trafonun gerilim kademesinin de bu değere yakın değer olan 5. kademede olması gerekir.

Bu işlem işletme sorumlusu bir mühendisin sorumluluğunda yapılmalıdır.(Yasa gereği)
 
saol şefim yani yükseltirsek sorunu cözeriz diyorsun
 
senin trafoyunun kademesinin 5 getir 400 volta iner voltaj yüksekse düsürcen voltaj düşükse düsürcen kademeyi
 

Forum istatistikleri

Konular
128,198
Mesajlar
915,774
Kullanıcılar
449,980
Son üye
shield325

Yeni konular

Geri
Üst