Kablosuz Akıllı Ev Otomasyonu

ben önceden bina otomasyonuyla ilgileniyordum şu an bir sitenin teknik servisiyim şu an bulumduğum sitede daire içine otomasyon kurmak isteyenler oluyor bu sistemlerde ban yardımcı olacak arkadaşlar varsa sevinirim ben ümraniye tarafında bulunuyorum
 
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
ev otomasyonu hakkında birazda olsa bilgim var ama şunu sormak istiyorum evin içinde kablosuz haberleşme saglanacak ama ev dışından da müdahale edilecekmi

edilecekse nasıl edilir örneğin cep telefonu ile yapılırmı

yardımcı olacak imse yokmu
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Değerli Arkadaşım Tahsin ;
Bahsettiğin otomasyonu kurabilirsin elbette 1.si kendi marka ve yazılımızla ürettirdiğimiz homeprestige kablosuz sistem ile ev içindeki haberleşmeyi RF ile sağlayabilirsin eğer external yani dışardan yönetim istiyorsan bunun da 2 yöntemi var security modulün RJ11 telefon girişi vardır pstn yani telefon hattını girip cep telefonu ile evdeki cihazları ve güvenliği kontrol edebilirsin ilgili ürün bilgisi için :
http://evotomasyonu.biz/kablosuz-homeprestige/urunlerimiz/guvenlik-karti/
veya
urunler tıklayabilirsiniz.

Bahsettiğim 2.yol ise kablolu akıllı ev sistemi ile yapabilirsiniz burada sms modülü var dilediğiniz fonksiyonu sms ile kontrol edebilirsiniz.
- ürün ile ilgili bilgi : Otomasyon Senaryo | Evotomasyonu.biz

- örnek bir konfigurasyon : Gelişmiş Konfigurasyon | Evotomasyonu.biz

BİRAZ DA REKLAM YAPALIM AMA :)
AYRICA ÜRÜNLER İLE İLGİLİ DETAYLI BİLGİ VE KATALOG İÇİN :
http://evotomasyonu.biz/dijital-kataloglar/
 
kablosuz akıllı ev otomasyonu hakkında detaylı bilgi alabilir miyim?
 
sayın eeemk
setcombt sistemi oldukça güzel görünüyor. ben kablosuz otomasyon sistemlerini uzun zamandır inceliyorum. gayet güzel ve kullanışlı bir sistem olduğu kanaatine vardım.
Ancak aklımda bir kaç soru var cevaplarsanız çok teşekkür ederim.

1. klima kombi kontrolünü nasıl yapıyorsunuz? opentherm destekleyen modülünüz var mı?
2. televizyon ve klima için IR bağlantı görünüyor. sistem tanıtımı broşürlerd. IR bağlantıda alıcı verici dorğudan birbirlerini görmek zorunda değiller mi? Tek bir modülle hem klima hem tv kontrolü nasıl oluyor. örnek uygulamalar var mıdır?

Çok teşekkürler
 
Arkadaşlar selam
Benim İstanbul'daki evime de aydınlatma ve seslendirme otomasyonu yapmak istiyorum.Setcom diye bir markanın ürünlerini inceledim.Fena görünmüyor ama yine de bunlardan daha iyi bir marka varmı?temas kurabileceğim birilerinin mailini bildirirsenin memnun olurum.Evde kablaj yapılmayacak.Yani kablosuz teknolojiler tercihimdir
Saygılar
 
selamun aleykum

akıllı ev sistemleriminden iyi anlayan bir arkadaşla konusmam gerekiyor veya iyi anlayan kişi yazcagım sorulara anında cevap vereceginden eminim

en onemli kısın bu kablolarını falan butun tesisatı cektik bir yerde topladık varsayalım benim anlamadım konu burdan sonra baslıyor

1- bu cihazın her kademesi kac amperi besleye biliyor ?
2- en fazla kac devreyi uzaktan kumandayla calıstıra biliyoruz ?
3- akıllı ev sistemi diyoruz bu cihazları neye gore almamız gerekiyor sonucta bir programla komut vermemiz gerekmiyormu (bilgisayar olması gerekmiyormu )?
4- uzaktan mudahale etmek icin ayrı bir tesisat gerekiyormu ?( hırzız girdinde sistemi kapatmamız reset atmamaız gerekecektir illaki )
5- yangın / alarm / ses sistemi / aydınlatma / tv ve kamera /(((((bu yazdıgım seylerin hepsini destekleyip bir panoda toplamak mesele deil bunları ayrı aynı tek bir yerden komuta etmek onemli edebiliyormuyuz edemiyormuyormuyuz ?
(((mesela cep telefonuyla kameradan izleyip aydınlatmayı yakıp ses sistemini calıstırıp kapata bilirmiyiz vs.)

((((((profesyonel bir yardım istedigimin farkındasınızdır bu işle ilgilenmek hatta dispirutorluk dahi almak istiyorum benim oldugum yerde boyle seylerle ilgilenen pek firma yok gerekirse içli dıslı calısa biliriz..))

bana sorularımda yardımcı oalcak arkadaşlarada cok teşekkur ederim...

Selamun Aleykum
 
selam arkadaşlar sizden almak istedigim bilgi şudur ki kablosuz zil ve diafon varmıdır şayet varsa nerden temin edilir (15 daire civarı olacak.)
 
selam arkadaşlar sizden almak istedigim bilgi şudur ki kablosuz zil ve diafon varmıdır şayet varsa nerden temin edilir (15 daire civarı olacak.)

Tam olarak istediğiniz gibi olmasada benzer bir sistem var 15 daire değilde tek daire için olanı gördüm yaklaşık 100 m mesafeden çalışıyor yanlış hatırlamıyorsam . Ben Elazığ Tekzende görmüştüm yaşadığınız ilde tekzen varsa bir göz atın bence.:D
 
Arkadaşlar artık standart protokoller kullanılmaya başlıyor. Devlet yakında buna dair projeleri ev yapım aşamasında isteyeceğini düşünüyorum. Kurduğunuz sistemler doğru düzenli ve yıllarca çalışmasını istiyorsak bu işi profosyonellere bırakalım. Elektrik projesiz ev nasıl yapılamıyor yada kaçak sayılıyorsa bunlarda öyle olacak :)
 

Forum istatistikleri

Konular
128,212
Mesajlar
915,855
Kullanıcılar
449,990
Son üye
alpersirakaya

Yeni konular

Geri
Üst