Kablo numaralandırması hk.

ferhtt21

Üye
Katılım
14 Mar 2019
Mesajlar
13
Puanları
1
Yaş
34
Merhabalar ustalarım bir konuda yardımınıza ihtiyacım var. elektrik pano projesinde kablo numaralandırma ile alakalı bir sorum olacaktı ve bu soruyu örneklendirmek istiyorum. mesela kontaktör t3 ucundan 1 kablo cıksın ve sigortaya gitsin bu 1 kablonun iki ucuna da aynı numara mı koymak lazım yoksa örnegin t3 ucu 15 sigortaya giren uc 16 mı olmalı ? bu birinci sorum. ikinci sorum ise t3 ucundan 3 kablo cıksa bu kabloların numaralarının hepsi 15 mi olmalı yoksa 16 17 18 mi olmalı? vereceginiz cevaplar için çok teşekkür ederim.
 
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
Kablo numaralandırma in amacı ; herhangi bir noktadan başka bir noktaya giden her bir kablo parçasının her iki ucuda aynı numara veya işareti taşımalıdır ki, kabloyu fizikem takip etmek gerekmeden sistemi analiz ve inceleme yapabilelim.
Aynı noktadan çıkarak, farklı yerlere giden kablolar için de ayrı ayrı numaralandırma geçerlidir. Fakat nötr geçişleri veya ortak uçlar gibi genel durumlarda çıktığı nokta 15 ise ,bu noktadan diyelimki 3 kablo çıkıyor hepsinin diğer uclarida 15 olabilir.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,191
Mesajlar
915,734
Kullanıcılar
449,967
Son üye
Gokhanttu

Yeni konular

Geri
Üst