Kablo Koptuğunda Alarm Verecek Devre?

suicide

Üye
Katılım
11 Ağu 2010
Mesajlar
45
Puanları
1
Yaş
47
herkese merhaba, apartmandaki kömürlüğümüze birkaç sene önce giren hırsızdan sonra 1 liraya satılan basit, mıknatıs mantığı ile çalışan alarmlardan alıp kömürlüğün kapısına takmıştım. tabi orada çalmasının bir anlamı olmayacağı için buzzer ı söküp ince bir kablo ile eve kadar getirdim (giriş kat, kömürlük camı çok yakın). yani son durumda aşağıda kapı açıldığında buzzer evin içinde ötüyor, hırsız alarm çaldığının farkında bile olmuyor.

son bir hafta içinde iki kez, aynı namussuzlar kapıyı kırınca alarm çaldı ve aşağı indik gerisi kavga dövüş vs...

uzattım üzgünüm sormak istediğim şu, bu terbiyesizler bir daha gelirse ve eve çektiğim kabloyu farkederseler çekip koparırlar bu durumda benim alarm yalan olur. acaba kapı açıldığında ya da kablo koptuğunda alarm çalacak bir sistemi nasıl kurabilirim?
 
2 devre yap istersen. eski sistemin çalışmaya devam etsin.ilave olrak 1 adet kontak 1 adet röle kullanarak kontaktan düşük voltaj dolaştırıp röleyi çektirisin kablo kopunca röle bırakır ve alarm devreye direr.
 
arkadaşa katılıyorum röleli bi sistem daha yapman lazım ama bu sefer onada bi besleme olmalı işler büyüyüp gider.Normalde alarm ve emniyet sistemleri kapalı devre olmak zorundadır zaten.
 
arkadaşa katılıyorum röleli bi sistem daha yapman lazım ama bu sefer onada bi besleme olmalı işler büyüyüp gider.Normalde alarm ve emniyet sistemleri kapalı devre olmak zorundadır zaten.

tavsiyeler için teşekkürler, bugün kırılan kilidi tamir ederken birazda kabloyu duvarda kamufle ettim sanırım en iyi yöntem kabloya duvarda oluk açıp daha sonra biraz çimento ile içine gömmek olacak. sürekli röle çektirilmesi gerekecekse pil de sorun olacaktır sanırım çünkü.
 
merhaba,
bunu tek röle tek güç kaynağı bir kontak ( kapalı kontak ) ve bir alarm durdurma ( evdeki gizli buton ) ile mühürleme yöntemi ile yapabilirsiniz. Kapı açıldıktan sonra kapansa bile susmaz, kablo koptuktan sonra kablo bağlansa bile susmaz. Taki siz evdeki alarm durdurma butonuna basana kadar.
 
Kömürlük kapısına içeriden bakacak şekilde bir hareket dedektörü buna bağlı projektör ve 2 adet havalı korna ile işi bitirirsiniz. Hırsız kapıyı açtında yüzüne projektör vurur. Yüksek yere astığınız havalı kornalarda apartmanı inletir. Havalı kornanın 5sn bile çalışması herkesi derin uykusundan uyandıracaktır. (Kapı altında boşluk varsa kapatılmalı kedi fare v.s. girince alarm ötmesin diye)
 
Herşey tamamda bu hırsızlar ne yüzsüzmüş iki defa geldiler kavga dövüş te var diyorsunuz nerede yaşıyorsunuz merak ettim kolay gelsin. Birde bana kalsa kapıya elektrik şoku veren bir cihaz yapardım anında hırsızı yere sersin.
 
Tekrar gelirlerse aşağı inip kavga dövüş yapmayın, ne olur ne olmaz...polise haber verin
Bir daha geleceklerini düşünüyorsanız sistemi geliştirebiliriz...
Bir adet gizli kamera ve kayıt cihazı, alarm çalınca hemen kameraya bakarsınız..
bu arada sokak kapısını kitleyen bir sistem olacak
(daha kolayı mümkünse hırsızları gördüğünüz zaman sessizce dışarı çıkıp sokak kapısına bir asma kilit atarsınız)
ve geriye polise telefon etmek kalacak,hırsızlar kıskıvrak..:)
 

Forum istatistikleri

Konular
128,191
Mesajlar
915,733
Kullanıcılar
449,965
Son üye
Pentium55

Yeni konular

Geri
Üst