Kablo kesiti aliminyum

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan bekiro42
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

bekiro42

Üye
Ustalarim, trafonun panosundan ,220 mt ileride 81kw lik bir dalgic pompa calistirilacak. Yeraltindan 3x120+70 mm kesitli aliminyum kablo yeterli gelir mi? Dalgic pompada 180 mt derinlikte calisacak. onun kablosuda 3*35 mm yildiz ucgen yani motora 2 adet 3*35 iniyor

Motora inen kablonun 35 mm² olmasına nasıl karar verildi ? Kabloda ek olacakmı ? O kabloda Al. mi ? Trafo,kuyunun yanında olsa bile !

Son düzenleme:
Motora inen kablonun 35 mm² olmasına nasıl karar verildi ? Kabloda ek olacakmı ? O kabloda Al. mi ? Trafo,kuyunun yanında olsa bile !
Motora inen bakır, aslında 3x50 mm olması gerekiyor ama malum paradan kaçıyoruz, kurtarmıyor mu?
Motora inen bakır, aslında 3x50 mm olması gerekiyor ama malum paradan kaçıyoruz, kurtarmıyor mu? Birde genelde 35 mm kullanıyorlar bu civarda herkes

Pompayı aldığınız firma ile bu konuyu konuşmanızda yarar var .Yanlışlık çok.Bu düşüncelerle,o pompayı çalıştıramazsınız.Pompa firması ve çevrenizdeki bir Elektrik Mühendisinden,çözüm garantili ! görüş alın.Matematiğin olduğu yerde,daha ucuz lafı kullanılmaz.

Son düzenleme:
Motora inen bakır, aslında 3x50 mm olması gerekiyor ama malum paradan kaçıyoruz, kurtarmıyor mu?
güzel insan, sizi tebrik etmek isterim. siz böyle tasarruf etmeye devam edin, kim bilir kaç ₺ tasarruf edeceksiniz kablo masrafından. hatta @fahri yetiş ustamızın yazdıklarını da dikkate almayın. gömün gitsin. alüminyum, bakır zaten bunların hepsi hikaye, neymiş 50 mm2 ymiş. yalan, külliyen yalan çak 35 mm yi olsun bitsin. hatta kablolarınız marka bile olmasın. maazallah yarın öbür gün kötü yola filan düşerler, hiç değilse adları/markaları kirlenmesin. kafanızda senaryoyu yazmışsınız bizden olur bekliyorsunuz. bu oluru sadece ben veririm. neden mi? bütün forum benim engin ve derin ac bilgimi bilirler. sorumluluk ve imza yetkisi sizde olduğu sürece gömün gitsin. yalnız gömdüğünüz sadece boşa giden para olsun.

Son düzenleme:
bak güzel insan, ben AC den nerdeyse hiç anlamam, zaten mühendis filanda değilim, öyle kablo hesabını da bilmem. sitemizde değerli bir kardeşimiz var @ikayserili, kendisinin yaptığı ve freeware (bedava) olan programı, bir elektrikçinin, elektronikçinin nerdeyse tüm ihtiyaçlarını karşılıyor. kaç watt motor kaç metre uzaklık, bilgilerini gir sana kaç mm kablo lazım hesaplıyor, Al , Cu seçenekleri de var. öyle site site gezmem, salak sanal zekaya sormam.
AC özürlü olarak bildiğim, her ek kayıptır. ince kablo her zaman tehlikedir. yaşa günü kurtarmak değildir. bu gün ucuza hallettiğin şey, yarın sana daha pahalı bir şekilde geri dönebilir. şans rüzgarının hep iyi yönde esmeyeceğini bilmeniz lazım. ben olmaz dersem, buradaki herkes "sen kim oluyorsun dingil" diye bana posta koyar. çünkü ac benim işim değil. ama program kullanmak ve akıl yürütmek benim normalim.

Forum istatistikleri

Konular
130,863
Kullanıcılar
454,447
Son üye
iskeoewd

Yeni konular

Geri