Kablo Fabrikasında Elektrik-Elektronik Mühendisi Olmak

Arkadaşlar merhaba,
Elektrik-Elektronik mühendisliğinden bu yıl mezun oldum.Bir kablo fabrikasında beyaz yaka değil de mavi yakalı,kaliteci olarak çalışma durumum var.Kısacası tam olarak mühendislik işi değil.Yalnız bu fabrikada mesleki deneyim elde edilebilir mi?
Özellikle kablo üreten fabrikalar hakkında bilgi sahibi olan arkadaşlardan cevap bekliyorum..

iyi günler..

2 yıl boyunca bir kablo fabrikasında kalite kontrol sorumlusu olarak görev yaptım. Çalışma saatleri çok uzundu. Yeni ürün imalatı, TSE, VDE kontrolleri, belgelendirme, müşteri şikayetleri, lise mezunu kablo nedir bilmeyen patronun yanında çok iyi kıvıran üretim müdürler ile ugraşmak zorunda kaldım.

Ama sen mavi yaka diyorsun yapacagın iş üretimi kontrol etmek ve rutin kontrol testlerini yapmak. Pazar üretim varsa mesai de olur. Üretim vardiyalı ise gece çalışmak zorunda da kalabilirsin. İlk başlarda belki kalmazsın ama birgün mutlaka kalırsın :) .

Çektiğim en büyük sıkıntı yeterli elemanım olmamasıydı. Maaş düşük olunca kimse kabul etmiyordu haklı olarak. İşe giren fazla uzun kalmıyordu. Anladığım kadarıyla seni de bu yüzden istiyorlar. Orada kimseyi tutamadıkları için.

Ne yaptığın iş ne de aldıgın para seni mutlu etmeyecektir. Ama kablo fabrikasında çalışacam diyorsan ARGE ya da Dizayn bölümlerinde çalışmanı öneririm.
 
[MENTION=5715]zayim55[/MENTION] gerçekten çok yardımcı oldunuz.iş tanımı hemen hemen sızın tanımladıgınız gıbıydı.amacım hem sorumu sormak hem de bu tur yanı muhendıse muhendıslık yaptırılmayan (en azından ıs ısmı olarak) durumlarda sergıleyecegımız tavır hakkında bılgı sahıbı olmaktı..
 
Sakın başlama... Kablo fabrikasında kalite adına yapacağın işler sınırlıdır. Bir hafta sonra rutine bağlar. Otomasyon adına da bir şey öğrenemezsin. Bozulursa kontaktör ve ssr değiştirirsin. Diğer örgü makinaları vs kapsamlı cihazlardır. Kendini riske atmaya değmez. Zaten servisleri de var. Onun dışında bütün zamanın form doldurmak ve kabloların üzerine yapılan print'in kalitesini check etmekle geçer.
 
ilk işim 5 ay boyunca istanbul silivride bir kablo fabrikasıydı. İşten istifa edip ayrıldığımda sanki yıllarca hapis yatıp, özgürlüğe kavuşan bir mahkum gibi yüzüm gülüyordu, anlamışsındır umarım. Mesleki olarakta bişey katmaz. Başka bir alanda o sürede çok daha mesleki bilgi edinirsin. Kısa ve net olarak uzak dur!!!!!
 

Forum istatistikleri

Konular
128,214
Mesajlar
915,863
Kullanıcılar
449,995
Son üye
osmanguney15

Yeni konular

Geri
Üst