Kablo Fabrikasında Elektrik-Elektronik Mühendisi Olmak

Katılım
31 Ocak 2011
Mesajlar
29
Puanları
1
Yaş
34
Arkadaşlar merhaba,
Elektrik-Elektronik mühendisliğinden bu yıl mezun oldum.Bir kablo fabrikasında beyaz yaka değil de mavi yakalı,kaliteci olarak çalışma durumum var.Kısacası tam olarak mühendislik işi değil.Yalnız bu fabrikada mesleki deneyim elde edilebilir mi?
Özellikle kablo üreten fabrikalar hakkında bilgi sahibi olan arkadaşlardan cevap bekliyorum..

iyi günler..
 
O senin merakına ve ilgine ; ayrıca iş ortamındaki boş vakitlerin olabilecekse onları değerlendirebilmene bağlı .....
 
merakıma ve ilgime güveniyorum ancak kablo üretimi yapan bir yerde meslek adına ne kadar teknik öğrenilir onu bilmiyorum..
 
arkadaşlar cevaplarınız için teşekkür ederim başka öneri/tavsiyeleriniz varsa yararlanmak isterim..
 
Kablosunu at bir kenara geriye fabrika kalıyor, yetmez mi? Kablo üzerine üretim yapılıyor diye bir şey öğrenip öğrenemem mi mantığından uzak durun bir kere. Bu fabrikada trafo, UPS, jeneratör, kompanzasyon, kompresör, motor ve motor sürücüleri, soğutma sistemi vs. gibi sistemler varsa yeter sana. Boş kaldığın zamanlarda bunları incele makinaların kumanda panolarını aç bak neler kullandığını, neden kullanıldığını araştır unutma püf nokta neyin ne işine yaradığını öğrenmeye çalış. İlerde bir sorun çıktığında bakacağın yeri bilmelisin. Aynı şekilde devre şemalarını takip etmesini öğren. Kullanılan PLC'lerin kitapçıklarına bak içerisinde kullanılan ladder diyagramlar ile neler yapılmak istendiğini anla vs. bunları uzatabiliriz. Bana göre en önemli kısım ise öncelikle elemanın ne işe yaradığını bilmek ve öğrenmektir işe başladıktan sonra gerisi çorap söküğü gibi gelir zaten. Zamanla ve tecrübe ile bu söylediklerimizle ne demek istediğimizi anlayacaksınız. Kolay gelsin.
 
bir mühendis bir fabrikaya mavi yaka olarak teknisyen sıfatında girmesini öneriyorsunuz farkındamısınız mühendislerin kalitesini düşürüyorsunuz o fabrikaya girerse emin olun boş vakti olmaz emin olun bence git başka bir iş bak anti-cheist saygılar
 
Büyük ihtimal yaptığın iş seni ne maddi nede manevi yönden tatmin etmeyecektir. Üstelik uzun mesaileride hesapla. Bence başka sektöre bak.
 
arkadaşlarlar cevaplarınız için çok teşekkür ederim.@bLAckMamBa hocam haklısın yalnız @ekotest hocamın dedikleri de önemli.
tekrar sağolasınız aramaya devam şimdilik gibi görünüyor..
 

Forum istatistikleri

Konular
128,191
Mesajlar
915,726
Kullanıcılar
449,961
Son üye
omr70

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst