Kaçak kullanım ve yeni elektrik aboneliği

erabrown

Üye
Katılım
28 Haz 2019
Mesajlar
2
Puanları
1
Yaş
30
Merhabalar, 4 ay önce taşındığım ofiste ev sahibi elektriğin ortak ödendiğini söylemişti, fakat sonradan elektriğin aslında kaçak bağlatıldığını öğrendim. Ya başka bir yerden alıyor elektriği benim tuttuğum ofis ya da farklı bir kaçak yoldan çözemedim. Elektrik panosu çok karışık, kablolarla dolu..

Karşımdaki ofisi yeni birisi tuttu ve onun elektriğide aynı şekil kaçak. Ev sahibi şirketi kurduğumdan dolayı 'yeni abonelik' için başvurmam gerektiğini söyledi ve pazartesi günü elektrikçi getirip elektriği ayırıp kaçak yerden ayıracakmış galiba o mevzuyu tam anlayamadım. Önceden 4-5 dairenin tek şirket olduğu yermiş o yüzden 4-5 ofisin tek şirket üzerinden aboneliği varmış. Bulunduğumuz kata gelen elektrik faturalarında 'sayaç okunamıyor ' 'kaçak kullanım' gibi ibaraler yazmakta. Benim ofis no kira sözleşmesinde 36 olarak yazmakta, gelen elektrik faturalarında nolar ise 34 ve 35.. Bunlardan birine bağlı sanırım benim bulunduğum ofisin elektrik hattı.

Şimdi ben yeni abonelik için başvuruda bulunsam herhangibir yaptırım, ceza söz konusu olur mu ? Mesuliyetim nelerdir.. Sonuçta 34 ve 35in elektriğin aboneliğini üstüme değil de sonradan ayrılmış bir ofisin ilk elektrik aboneliğini alacağım..

Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler..

ek notlar:

ek notlar : Ofisi tuttum fakat 2 hafta falan aktif olarak gelip gitmişimdir. Şirket kurmak için bir mekan gerekiyordu o yüzden tuttum kısacası. Yani fatura falan ödemedim hiç. Ev sahibine faturayı kiminle ortak ödeyeceğimi sorduğumda bağlantının kaçak olduğunu, normalde 5 ofisi bir arada tutan bir şirketin adına faturaların geldiğini, onlar ofisleri boşalttıktan sonra da ofisleri tek tek kiraya verdiğini söyledi. Yani 2-3 tane ofisin elektriği tek bir sayaca bağlı. O sayacın faturasının kesildiği ofis numarasıda 34. Benim tuttuğum ofisin ise kira sözleşmesinde yazan 36.
Ayrıca 34'e gelen faturada ise 'abonesiz kaçak' ibaresi yazmakta...
Aklım baya karıştı. Sizlerin değerli bilgilerinden faydalanmak istedim bu konuda.
 
Son düzenleme:
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Varsa eskiye ait ceza/borç v.s. ödenmeden yeni abonelik açılmasına izin vermezler. Abonelik başvurusu yaparken şüphelerinizi de dile getirin inceleme yaparlar. Bu tip durumlarda şüphe varsa ihbar şarttır.

Benim anladığım kadarıyla benim oturduğum ofisin sayacı yok.. Sonradan diğer bir yerden ayrılmış bir yer çünkü. Ev sahibi pazartesi günü elektrikçi çağırıp artık nereye bağlıysa oradan söktürcek ofisin elektriği aldığı yeri..
Yani sayaç olmayan bir yerden bahsediyoruz. İlk defa abonelik alınıp sayaç bağlatılacak.
Böyle bi durumda prosedür ne olur ?
 
Senin için bir sıkıntı olacağını sanmıyorum. Yetkili bir elektrikçi buluyorsun senden kira sözleşmesi vergi levhası dask tapu fotokopisi ve binanın ruhsatını ister.
Planproje ve talep parası ile kimlik fotokopisi. Bu bölge bölge değişir.
 

Forum istatistikleri

Konular
127,952
Mesajlar
913,874
Kullanıcılar
449,599
Son üye
Gksn

Yeni konular

Geri
Üst