Kaçak Akim Rolesi Hakkinda

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Dunac
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
yusuf abi, diş hekimliği yaptınız mı?
1987 de Rahmetli Babamın ısrarıyla. Eski model Kavala'nın Babasının Çekya dan ithal Chirana Ünit il Sterling Fotöy ile Klinik açtım. İlk yıl tedavisi başlanmış hastalarını bitirdik. O arada Öxall kazan kazanma Serbest Melek vergisi açıkladı. Gelirler Genel Müdürlüğü bir baraj vergi yayınlıyor. Kazanıyorsan kazancına göre vergi dilimleriyle toplamıyla kuyruklarını ödüyor sun. Kazanmıyorsan fark etmez vergi dilimlemesi yaparak kuyruklarıyla ödüyorsun. Hiç masraf yapmadan tüm geliri biriktirsen ve bunu fonda filan çoğalsan 1/3 ödeyecek birikinti elde edemezsin. Rahmetli Babam. Vergini Ben veriyorum. Götürüp Devlete veriyorsun. Kapat. Sen ye değince1993 Kasım sonu kapanışı verdim. Çiller krizi çıktı. Bu vergilere ek Mali Denge vergisi eklendi. Başkalarına da Net Aktif. Böylece Hekimlik hayatı bitti. Komşumuz Canel sanata uğruyordum. Rahmetli Ustamız Gel Seni SSK yapayım. Bir süre sonrası kendin yatırmaya başlarsın. Kalifiye işçi olacak kadar özel yetenek imiz yok. Primi de ben verdim. 2 ay sonrası çıkış verdi. Süre doluncaya kadar. Asgari ücret priminin kusurlarını tamamlayarak yatırarak az farkla asgari ücretten emekli oldum. Evimde atölye gibi. Hiç tamir yapıp para kazanmadım. Hür Güvercin Besliyorum .. Aynı Tesla gibi. Yaşlandık yorucu oluyor. Daha önce İzne ayrılan dönüş ardından vefat eden Kız Arkadaşımın mezarına ziyarete giderdim. Ücretsiz EGO ya rağmen gide mi yor um. Diken gibi sakalarımı Permatik kesmiyor. Her şey çok sıkıcı. Kaçak sigarayla avunuyoruz. Yerliler dışkı gibi bayat tütünden dolayı kokuyor.

Bu Ülkede hangi iş alanında olursa olsun iş yeri açılıp, aynı yıl Pelik hariç gelir sağlanamaz. Para kazandı diye Devlet sağmaya başlıyor, birde yanında istihdam yaratan Personel varsa onu da kullanarak yeni gelirden vergiler uydurmakta. Tapulu yerim ve temel yatırım yapmadığım halde istenen gelir vergisinin1/3 hiç harcama yapmadan dahi görmedim. Uzun dönem Tütün rekoltesinin tamamına yakını almaktan 1 milyon ton tütün stok u birikmiş. Ticaret bakanını Danışmanı. Çat kapı görüşene 1 sene alınmayıp. Üreticiye ekmeyin yani ürün çeşitlendirmesi yapılmalı fikrime olur mu demişti. Görevi Bakanı uyararak düzeltme yapmak olan Bürokrat üzerine düşeni yapmayınca bu durum sürer gider. Bu zararları vergiyle kapatılamazdı. Şimdi de hiç almıyor ama Çay da yada başka alanlarda sürüyor. Artan emisyon miktarına bağlı kapatılırken yükselen enflasyon yaratmakta ..

Bu Ülkede hangi iş alanında olursa olsun iş yeri açılıp, aynı yıl Pelik hariç gelir sağlanamaz. Para kazandı diye Devlet sağmaya başlıyor, birde yanında istihdam yaratan Personel varsa onu da kullanarak yeni gelirden vergiler uydurmakta. Tapulu yerim ve temel yatırım yapmadığım halde istenen gelir vergisinin1/3 hiç harcama yapmadan dahi görmedim. Uzun dönem Tütün rekoltesinin tamamına yakını almaktan 1 milyon ton tütün stok u birikmiş. Ticaret bakanını Danışmanı. Çat kapı görüşene 1 sene alınmayıp. Üreticiye ekmeyin yani ürün çeşitlendirmesi yapılmalı fikrime olur mu demişti. Görevi Bakanı uyararak düzeltme yapmak olan Bürokrat üzerine düşeni yapmayınca bu durum sürer gider. Bu zararları vergiyle kapatılamazdı. Şimdi de hiç almıyor ama Çay da yada başka alanlarda sürüyor. Artan emisyon miktarına bağlı kapatılırken yükselen enflasyon yaratmakta ..

çok dolmuşsun yusuf abi.
kitap yazmayı hiç düşündün mü abi?

Roman, Kısa Roman ve Öykü yazmak için Kadın olmadığım için Onların hayatını ve iç dünyalarını Bilemem; dolaysıyla Örnek Celâlettin Harzem Şahın Annesi Ayçiçek Hatunun kısa hayat öyküsünü bilsem de yazmam mümkün değil. Erkek Karakter üzerine de yazamam. Neden ? Çok iyi tanıdığım İnsan sayısı 10 geçmez. Onlarla ara sıra görüşüyorum Dolaysıyla toplumda neler yaşanıyor bilmiyorum. Bende beni atlatan için eleştirmek için Hiciv manzumeler yazdım. Sürekli kütüphaneye giderdim. Görevlilerden Kız Arkadaş edindim. Ailesi şikayete gitmiş. Öyle 18 yaşında genç Kız değil. Başkanda göz önünde bulunsun diye Sekreteri yapmış. Bu aralarda Babam Vefat etti. Usulen Allah Rahmet eylesin denir de. Hiç oralı dahi olmadı. Bende iyi o zaman deyip. Ziyaretleri kestim. Kütüphanede araştırma yapıyorum. Şeyh Galip Hüsnü Aşk eserinin yazarı Şair Samsunda yaşadığını görünce şaşırdım. Bu mümkün değil. Yaşıyor olsa takriben 250 yaşlarında olacak. Bu akla bin ziyan. Kız Arkadaşımda Mevlevi olunca da Şeyh Galip de Galata Mevlevi Tekkesinden. Durumu söylemeye gittim. Senelik izne çıkmış. Durumu görevli Başka Sekretere anlatıp ayrıldım. Aradan bir hayli zaman geçmiş. Erkek görevlilerden birisi Başkent Tıp Fakültesi hastanesinde vefat ettiğini söyledi. Hop Mezarlık sitesini açtım. Hakikaten Vefat etmiş. Arada bir ziyaret ederdim. Artık manzume yazacak duygu halimde kalmadı. Son ziyarette. d 18 zor buldum. Gece olmuş. Gerekli şeyleri ifade edip dönerken çıkış yolunu bulamadım. Önüme uçurum çıktı sağa gitsem yol bitiyor Sola gitsem yol bitiyor. Arkaya gitsem Sokak Köpekleri klanı var. Önüme dikkatli baksam Ulu Ağaçlardan yol gözükmüyor. Acil yardıma Telefon ettim. Mezarlık Güvenliği uyarın . Mezarlıktan çıkarsın . İyi yerinden ayrılma. ATV ile gelecek Mezarlık Güvenliği beklerken. Ekip arabası geldi. Ne yapabiliriz diye sordu. Mezarlık kenarına indirin. Tamam o kolay. 5 dakikada 2. Kapının önüne indirdiler. İyicene yaşlanmışım. Ziyarete gidecek halim de kalmadı.

İkamet ettiğim Apartmanın orta bölümünde çökme var.. Yönetici Zabit Emeklisi teknik olarak izah ediyorum. Anlamıyor. Boşun kafa patlatıyorsun. Sinirden saçını başını yolacaksın. Dönüşüm yapılsa bile killi toprakta değişen bir şey olmaz. Baraj yapımında kullanılan suya dirençli Çimento ile ek kireç karıştırılıp temel zeminine dökülmesi gerekiyor. Benzer durum Elektrikçiler içinde geçerli. Teknik avadanlığı yetersiz. Eski uygulamaları bilmiyorlar ama para almayı biliyorlar..

Forum istatistikleri

Konular
133,385
Kullanıcılar
459,241
Son üye
uasertan

Yeni konular

Geri