K120s ile Servo Motor Sürme Hakkında

geforce18

Üye
Katılım
25 Nis 2008
Mesajlar
133
Puanları
1
Yaş
39
k120 plc ile tek eksen liner modül üzerinde servo motoru ard arda 6 farklı noktada durdrup son noktaya geldiğnde ilk noktaya geri dönmesi gerekiyor. Sorum şu Geri gelmeyi tek bir komutla yapabilirmiyim yani bunun için özel bir komut varmı? yada JOG2lamı geri gelmeli?
 
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
Kgl_Win programından parametreler bölünümde ,Positiyona gel. orda Data Entry diye buton var . orda bütüm adımlarını ve adım sonunda ne yapmak istediğini yaz( bir sonraki adıma geç, geri dön gibi )." ist " komutunu kullancaksın adımları işletmek için. yok bu bana zor gedi dersen. dst komutunu kullan konutu "abs" olarak kullanırsan ve son adıma "0" yazarsan zaten başladığın noktaya gelmiş olursun. açıklayıcı oldumu bilmiyorum.... www.abkm.com.tr den yararlı bilgilerde bazı örnekler var belki işine yaraya bilir.
 
plc ile servo sürme ile ilgili örnek yazılmış bir delta wpl yada lg kgl ile yazılmış program yokmudur elinizde.Adım adım aşamaları anlatan sonra sürücü bağlantılarını gösteren bir şema yada döküman ? Şimdiden teşekkürler saygılarımla.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,179
Mesajlar
915,658
Kullanıcılar
449,940
Son üye
yavuzturan

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst