K.gelsin. elimdeki gunes paneline tv baglayabilirmiyim

Katılım
4 Haz 2018
Mesajlar
34
Puanları
1
Yaş
33
Fotografta degerleri yaziyor yardimci olabilirmisiniz
IMG-20180928-WA0006.jpg
 
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Bu üretilen güç..TV'nin tüketeceği güçte lazım.
 
Normal 82 ekran tv baglama dusunuyom

@mehmet45308 bey

Tam anlatamadım. Normal 82 ekran diye bir ölçü ile karar verilmez.TV'nin üzerinde kitapçıkta vis bir yerden Tv'nin ne kadar enerji tükettiğini söylemeniz lazım.Zira Tv'lerin hepsi aynı enerjiyi tüketmiyor.Kullandıkları teknoloji bunu direkt etkilediği için kesin veri lazım.

Ayrıca panelinizin ürettiği voltaj yetersiz gelecektir.Tv'ler 220 volt ile çalıştığı için birde voltajı bu aralığa yükseltmeniz gerekecek bilginiz olsun.
 
Direkt takayım çalıştırayım derseniz mümkün değil.

Hem voltajın hemde Amperin yetmesi lazım TV'yi besleyebilmesi için.
 
Elimde bitane daha var onun da fotosunu cekeyim atayim onun degerlerini kontrolnedermisiniz
 
40 watt.lık solar panelin max. akımı olan 2.58 A'yı yuvarlatarak gün boyu ortalamada saatte net 2 amperden 10 saatte 20 amperlik güç birikir, 12 voltluk uygun amperajlı jel bir aküde, 12 volt * 20 = 240 watt, 10 saatte yaklaşık bu değerde bir güç birikir bu aküde, TV örneğin 120 watt. lıksa terorik olarak en fazla 1.5-2 saat bu TV'yi (diğer kayıplar inverter vb. göz önüne alınmadan, en yaklaşık olarak) izlersiniz, 1.5 - 2 saat değil de 5-6 saat (gece boyunca) izlemek için watt değeri daha büyük bir solar panel veya daha başka 40 watt.'lık panel/panelleri paralel bağlayıp bu sistemi watt çıkış değeri (aküde depolanan W, kW olarak) olarak daha fazla güç değerine karşılık gelen haliyle güçlendirmek gerekir. Kış aylarında güneş ışınının süresinin de azalacağı göz önüne alınp en doğru hesap yaz aylarına kıyasla en emniyetli şekliyle (yaz/kış yani her iki dönemde de herhangi bir mağduriyet oluşturmayacak şekliyle ortalama bir değer üzerinden) yapılmalıdır. Kolay gelsin.
 
Son düzenleme:

Forum istatistikleri

Konular
128,149
Mesajlar
915,478
Kullanıcılar
449,891
Son üye
Ercan29

Yeni konular

Geri
Üst