Güneş Paneli ile Telefon Şarjı

Nikolayco

Üye
Katılım
31 Mar 2009
Mesajlar
19
Puanları
1
Yaş
39
Arkadaşlar selam olsun herkese,
Resimdeki gibi bir calismam var. Yalniz bu konuda biraz acemiyim. Ebaydan aldigim 1 adet gunes paneli icin 3.7v to 5v solar boost modulum var. 1 adet bataryadan 3.7v to 5v boost usb modulum var. Bir de 1 adet usb den batarya sarj eden usb modulum var. 5v 900ma gunes paneli ile hem bataryayi sarj etmek istiyorum. Hem gunes panelinden hemde gunes isigi yokken usb den sarj etmek istiyorum. Gunes isigi altinda iken solar boost cikisina telefonumu sarj icin taktigimda ayni zamanda pili de sarj edermi ve telefonun sarj suresini etkilermi? Yada devrede eksigim varmi acaba yardimci olabilirmisiniz. Veya sizin onerileriniz varmi kullanisli bisey yapmak istiyorum..



jv965.jpg
 
Telefonu taktığınızda telefon enerji tükettiği için (bir alıcı olduğu için) bataryadaki enerji de, güneş panelinin ürettiği anlık enerji de telefona doğru akacaktır. Dolayısıyla telefon bataryası şarj olacaktır diye düşünüyorum. Aslında bir devre simülasyon programıyla (Proteus gibi) devreyi kurup çalışmasını incelerseniz daha garanti olabilir sizin için.

Yalnız güneş paneli çıkışı ile batarya çıkışı birbirine paralel zaten, tek bir çıkış vererek devre tasarlanabilir bence.
 
nerden aldın malzemeleri bende denemek istiyorum
 
Program bakiyorum simdi. Bu arada cizerken atlamisim. Panelden pile dogru gecirgen olan bir diyot koydum.
 
Merhaba.
[FONT=Verdana' Alıntı:
Nikolayco;469158][/FONT]Gunes isigi altinda iken solar boost cikisina telefonumu sarj icin taktigimda ayni zamanda pili de sarj edermi ve telefonun sarj suresini etkilermi?
Güneş paneli akımı pompalar, akımı kim alır kim verir, ne kadar sürer vs. gerisine bakmaz. Örneğin pilin gerilimi yüksekse (doluysa) o da telefona akım verir.Pil boşsa bu sefer telefon bataryasından ve panelden pile doğru akım çekilir . Ammaa, güneşin hükmü geçtiği vakit güneş panelinin gerilimi düşünce, bunu fırsat bilen bataryalar paneli ters yönde zorlayabilirler.Bu nedenle güneş panellerinde bir diyot bulunur, sizinkinde var mı bilmiyorum.
 
Bilgi icin cok tesekkur ederim. Bunu deneyip burada paylasacagim durumu..
 
Devremi tamamladim. Panelin usb cikisina bir cihaz bagli degilken paneller bataryayi sarj ediyor. Diger usb ye telefonumu baglayinca hem pili hemde telefonu sarj ediyor. Fakat sadece usb cikisindan telwfonu takinca pili devre disi birakinca telefon sarj opmuyor. Panellerin gucu yetmiyor sanirim..
 
Devremi tamamladim. Panelin usb cikisina bir cihaz bagli degilken paneller bataryayi sarj ediyor. Diger usb ye telefonumu baglayinca hem pili hemde telefonu sarj ediyor. Fakat sadece usb cikisindan telwfonu takinca pili devre disi birakinca telefon sarj opmuyor. Panellerin gucu yetmiyor sanirim..

Panellerin ürettiği gerilim seviyesinden kaynaklanıyordur diye düşünüyorum. Kaç volt üretiyor?
 
pil yerıne 3x4700 mfarad kondansatör bağla telefonun solar panelın 5 volt uzerı enerjı urettığı surece şarj olur bu devrede rezerv kesınlıkle olmalı yoksa dırek şarj edemezsın
 

Forum istatistikleri

Konular
127,954
Mesajlar
913,890
Kullanıcılar
449,604
Son üye
baba pero

Yeni konular

Geri
Üst