Kızılötesi

ogün19

Üye
Katılım
18 Ağu 2015
Mesajlar
11
Puanları
1
Yaş
54
Merhaba ben yeniyim bir projem var az bilgim var, kızıl ötesi devresi yapmak istiyorum bir kaç şeye yön vermek için sağa hareket sola hareket gibisinden biraz tavsiye istiyorum rica edersem
 
Sormadan önce araştırın, daha çok şey öğrenirsiniz .. Daha spesifik sorular sorarsanız burada daha faydalı olur bence.
 
Merhaba.Bu, etrafındaki engellere çarpmadan belirli doğrultuda giden (Çizgi izleyen bir robottaki gibi) oyuncak bir araba mıdır? Yani kişisel olarak yapacağınız bu projeyi biraz daha detaylandırırsanız daha fazla yardım alabilirsiniz.Konunun uzmanlarınca bu konuda önerilecek sensör tipleri (Enfraruj alıcı-verici sensör tipinden çok farklı olarak) çok değişik olabilir,bu özel anlatım ve açıklamalarınıza göre.Kolay gelsin.
 
Son düzenleme:
Alıcı verici tipi basit bir sistem yeterli olur benim için ve caki buda bir araştırma
 
Direk soru sormak araştırma kapsamına girmiyor bence, kolaya kaçmak gibi biraz. Ama nasıl dilerseniz tabii, ben bir şeyi araştırırken öğrenilen yan bilgilerin öneminden söz etmiştim ama neyse ;) Kolay gelsin..
 
Ben sadece devre şeması istiyorum, elektronikle ilgili okul falan okumadım sadece hobi, plan bir helikopter yapcam kızıl ötesi ile yön vermek için bir kumanda yapmak istiyorum sadece 4 komut yeterli olur
 
Merhaba.Bakın,kızılötesi(Enfraruj) kumanda ile örneğin bir helikopteri,model uçağı uzaktan kolayca da kumanda edemezsiniz,çünkü ışığı direk olarak görmediğinde,araya ağaç,bina,vb. ler girdiğinde uzaktan olan bu kumandayı kaybedersiniz.Burada en iyi yöntem RF (Radyo dalgası) ile kumandayı sağlamanızdır,4-6-8 (Çok) kanallı RF kontrollü alıcı-verici elektronik devrelerini netten kolayca araştırıp bulabilirsiniz.Kolay gelsin.
 
Teşekkür ederim bin başı aklıma hiç gelmemişti çok güzel fikir
 
derdin bu ise 555 ile bir sinyal üreteci yapar, onu kızıl ötesi led ile çalıştırırsın.
sonra da bir kızıl ötesi algılayıcı ile de bu ışığı alırsın.
bununla ister hoparlör çalıştır itersen glen frekansa göre pic falan komutlandırırsın.
 
Yol gezer senin fikir çok güzel , bu 555 dediğin entegre mi ve devre şeması verir misin hazır varsa
 

Forum istatistikleri

Konular
128,135
Mesajlar
915,327
Kullanıcılar
449,857
Son üye
Bluent

Yeni konular

Geri
Üst