Kırma-Eleme Tesisi Otomasyonu.

Yorumlarınız için teşekkür ederim. Peki otomasyon sisteminin kumanda edileceği platformu Pc ya da Dokunmatik panel olarak seçmek ne gibi farklar yaratır. PC ortamında kullanılacak yazılım C++ ile yazılmış ve grafik kartı üzerinden çalışıyormuş. Artı ve eksileri nelerdir?
 
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
Yorumlarınız için teşekkür ederim. Peki otomasyon sisteminin kumanda edileceği platformu Pc ya da Dokunmatik panel olarak seçmek ne gibi farklar yaratır. PC ortamında kullanılacak yazılım C++ ile yazılmış ve grafik kartı üzerinden çalışıyormuş. Artı ve eksileri nelerdir?

pc ile kumanda edilecekse pc nin usb girişlerini, cd veya dvd sürücülerini iptal etmeni tavsiye ederim. yoksa makineyi çalıştıran oparetörler zamanla pc ye müzik ve film yükleyeceğim diye pc vürüs yatağı haline geliyor. işin içinden çıkılmaz bir hal alıyor.
ne kadar virüs temizleme proğramı yüklesende hepsi hikaye.
 
pc ve dop

pc arkadaslarinda dedigi gibi zamanla basa bela olabiliyor onun bir bilgisayarda oldugunu algilayan isciler zamanla cokertiyorlar
dop10" kullanmis biri olarak 5 yil once programladim sadece alti ay once bir pilimi degisitr dedi onun haricinde hicbir sorun cikarmadi
ayrica programini yuklemesi degistirmesi ekleme yapmasi cok kolay ve piyasada bir cok kullanicisi var

benim gorusum pc degil dop derim birde b serisi olursa kiyamassin dokunmaya ;)

ayrica
"eServer programı ethernet destekli Operatör panellerine bilgisayar üzerinden bağlanarak belirlenen data veya dataların kaydedilmesini sağlayan bir bilgisayar yazılımıdır. Bu program ile DOP içerisindeki veya DOP'a bağlı herhangi bir slave cihazdaki datalar bilgisayarda excel benzeri database içerisine kaydedilebilmektedir."

dopda kart mart ram harddisk vs vs dusunmenize gerek kalmaz ayrica super bir servisi var
 
Son düzenleme:
izmir den proksis firması ile irtibata geçiniz...
 
bencede plc sistemler, otomatik kumanda düzeneğinden daha iyi çalışır
 
böyle tesislerin elektrik altyapısı çok önemlidir.modüler olmalıdır.ilerleyen zamanda eklemeler yapılabilmelidir.
A firması mühendislik mükemmel çalışması yapmış.tesisin toplam gücü gördüğüm kadarıyla 1350 kw buda yükte yaklaşık 2551 A çeker anlamına gelir.bu yüzden bir üstünü 3200 A kompak tip ayarlanabilir şalter kullanmış.kontaktörleride bir üst grup seçmiş.

B firması ise daha baştan hata yapmış.size 2500 a açma kapama yani kesici koymuş.bunlar kısa devrede ve aşırı akımda açma özelliği yoktur.sadece elle açıp kaparsınız.her hangi bir durumda trafodan şalteriniz açar yada orta gerilim sigortanız atar.bu aralarında çok ciddi fiyat farkı oluşturur.maliyeti düşük göstermeye çalışmış yani.

bu şekildeki kıyaslamayla bile aralarındaki fark ortaya çıkıyor. A firmasının kuracağı tesis sizi uzun yıllar sorunsuz birşekilde kullanımıza açıktır.touch panel ile yapılacak otomasyonda ise bir çok veri eksikliği ile birlikte 2 sene sonra yaşanacak sorunda piyasada aynısını bulamama ihtimali var.versionu değişmiş bir üründe ise tekrar programlatma ücreti ödersiniz.onuda geçtim.programlama için beklediğiniz bir kaç gün süresinde üretimdeki beklmeden dolayı kaybettiğiniz para tesisin elektrik maliyetinin yarısını bulabilir.Pc otomasyonundaki handikapta aynı programın yüklenip bilgisayarı bekleme süresinde kaybettiğiniz süre yani bilgisayarı şirkete yollayıp gelmesini bekliyorsunuz.

AMA A FİRMASI DİYORKİ KOPYALA YAPIŞTIR KULLAN.YANİ HANGİ BİLGİSAYAR OLURSA OLSUN KULLANIYORSUNUZ.BUDA ÇOK CAZİP.BEN HENÜZ BÖYLE BİR PROGRAM GÖRMEDİM DESEM YALAN OLMAZ.BENCE A FİRMASINI DİĞERLERİ İLE KIYASLAMAYIN.AYNI ÖZELLİKTE PC OTOMASYONU YAPACAK FİRMADA YOKTUR.CİDDİ BİR ŞEKİLDE GÖRÜŞMENİZİ TAVSİYE EDERİM.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,191
Mesajlar
915,733
Kullanıcılar
449,965
Son üye
Pentium55

Yeni konular

Geri
Üst