kılima terçihi

Katılım
23 Kas 2009
Mesajlar
3
Puanları
1
Yaş
51
arkadaşlar yeni klımaa almak istiyorum az enerji tüketen ama onlarında fıyatları çok pahalı . hangı marka kılıma tavsıye edersınız sebebıde yazarmısınız
 
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Bence klima için ayıracağın bütçeyi ve klima kapasitesini belirtmelisin.
 
Az enerji tüketen klimalar inverter klimalardır.Büyük Japon markalarından sadece normal klimalar için(Isıtma+soğutmada eşit ölçüde ideal)forumlarda övgüye ayrıca yer var.Normal beko veya bosch klima satın alacaktım.Ama klima bir defa alınmalı,yani buzdolabı kadar önemlidir bence.Diğer normal klimalar,A sınıfı da olsalar,inverter klimanın sağlayacağı büyük tasarrufu sağlayamazlar muhakkak.Bu yüzden elektrik faturasının zamanla amorti olacağını da farzederek,enverter tip olanını tavsiye ediyorum.Ben de henüz almadım,alırsam inverter olanını seçeceğim.Alarko-carrier'in mevcut sitesinde,oda ebatlarını girerseniz,tavan yüksekliği standart olarak farzedilerek,btu cinsinden alacağınız klimanın soğutma yükünü tam olarak bulabilirsiniz.Odadaki kapı,pencere sayısı,cephesi,vb. gerekli detay bilgiler alınıyor ve iyi bir hesapla,çok yaklaşık olarak klima gücü çıkarılıyor.Eve gelen servis veya satış elemanı da, bu işlemi kolayca yapabilir.Kolay gelsin.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,220
Mesajlar
915,906
Kullanıcılar
450,007
Son üye
harunppp

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst