Köy dağıtım projesi hk.

Katılım
15 Mar 2023
Mesajlar
7
Puanları
1
Yaş
30
Herkese esenlikler.

Bir köyümüzde bulunan ve zamanında köylü tarafından yapılan dağıtım hattını, o ile bakan idareye teslim edeceğiz. Bunun için idare proje istemekteymiş. Ben idareyle ayrıca görüşeceğim ama böyle bir durumda nasıl bir proje olacak, elinde örnek vs. olan var mıdır sormak istedim.

İyi günler.
 
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Dağıtım şirketi kendi sorumluluğunda bulunan köyün Şebeke hattını bilmiyor mu da utanmadan sizden proje istiyor.Elinde yoksa gitsin kendi projelendirsin. Vatandaşın sorumluluğunda değil böyle bişey. Bi yaşıma daha girdim.
 
Dağıtım şirketi kendi sorumluluğunda bulunan köyün şebeke hattını bilmiyor mu da utanmadan sizden proje istiyor.Elinde yoksa gitsin kendi projelendirsin. Vatandaşın sorumluluğunda değil böyle bişey. Bi yaşıma daha girdim.
O işler bazen öyle olmuyor . Özel teşebbüse ait çekilmiş dağıtım hatlarının Bakım ve arıza sorumluluğunu dahi şirketler almak konusunda imtina ediyor . Bu mevzuda yıllarca uğraştık . Hat sizindi yok bizimdi muhabbetine . Eğer dağıtım şirketi tarafından daha önce projelendirilmiş bir hat değilse adamlar bunu istemekte haklı olabilir .
 
Köydeki bu dağıtım hattı nedir..?köydeki evlere elektrik dağıtan hatlardan mı bahsediliyor..
her haneye fatura kesilmiyor mu..faturalardan kimin sorumlu olduğu anlaşılır.
 
Böyle bir projeye denk gelmiştim köylü kendi aralarında para toplayıp 20 direkli+ trafo ve 14 tane kullanıcılı bi şebeke vardı. Arıza anında tedaş gelip trafonun beslendiği yerden ayırıcı ile enerjiyi, kesip başka biri gelip arızayı yapıyordu sonra bu sorunlarda muhattap problemi olunca tedaşa veridiler . Ödemede ise trafonudaki ana sayaçdan yapılıyordu sonra hepsi abonelendirdi.

Aslında 14 abone az değil yatırım planına alınır ama şehir merkezindeki ,yatırımlar daha öncelikli olduğundan köy veya bu tarz mezra gibi yerlere yatırım geç geliyor, vatandaş da biz yapsak ne olur diye yola çıkıyor yaptırıyor sonrada bu faturalandırma ,arıza, trafo cezaları vs. kısacası problemli ve prosedürlü işler.
 
Son düzenleme:
Böyle bir projeye denk gelmiştim köylü kendi aralarında para toplayıp 20 direkli+ trafo ve 14 tane kullanıcılı bi şebeke vardı. Arıza anında tedaş gelip trafonun beslendiği yerden ayırıcı ile enerji kesip başka biri gelip arızayı yapıyordu sonra bu sorunlarda muhattap problemi olunca tedaşa veriler . Ödemede ise trafonudaki ana sayaçdan yapılıyordu sonra hepsi abonelendirdi.

Aslında 14 abone az değil ama yatırım planına alınır ama şehir merkezindeki yatırımlar daha öncelikli olduğundan köy veya bu tarz mezra gibi yerlere yatırım geç geliyor, vatandaşta biz yapsak ne olur diye yola çıkıyor yaptırıyor sonrada bu faturalandırma,arıza, trafo cezaları vs. kısaca problemli ve prosedürlü işler.
Evet ben de pek ne yapacağımı bilmiyorum. Bu konuda araştırma yapıyorum. Bu hafta gidip yerinde göreceğim. Önden bir bilgi almak istedim.
 
Maksat proje ise haritacıyla gidip mevcut direk koordinatlarını alıp hat tertibi ve direk tiplerini belirtecek şekilde çıktı alıp götürün.Prosedürü onların size söylemesi daha doğru olur.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,196
Mesajlar
915,755
Kullanıcılar
449,974
Son üye
umitseyhan

Yeni konular

Geri
Üst