Jeneratör Yerleşim Planı

zerkan

Üye
Katılım
15 Ara 2007
Mesajlar
10
Puanları
1
Yaş
39
Merhaba Arkadaşlar;

Jeneratörün bir bodruma ya da bodrum katı olmayan bir odaya yerleşimde kullanılan oda boyutları, egzos çıkış boyutu ve yüksekliği, havalandırma pencerelerinin ve kapının özellikleri ve ebatları internette ve emo kitabının arkasında teknik bilgilerde yer alıyor.

mesala şurada: http://www.emo.org.tr/ekler/2b5e92f61b6de92_ek.doc?tipi=34&turu=X&sube=0

Benim sormak istediğim açık alanlara jeneratör yerleştirilmesi konusu. jeneratör izolasyon kabinleri genelde ses izolasyonunu sağlamak üzere dizayn ediliyor. jeneratörü de binaya yerleştirmek söz konusu değil. ortalama kış sıcaklığı -10'larda seyreden bir alanda jeneratörü soğuktan muhafaza etmek düşünülmesi gereken bir şey midir? antifriz yeterli midir? sıcaktan korumak için geliştirilen tüm pencere boytları, kapı ölçüleri gibi özellikler geliştirilirlen soğuğa karşı bir önlem yok mudur?
 
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Orta ve büyük güçlü jeneratörlerde motor gövdesini sıcak tutmak için radyatör suyuna ısıtıcı bağlanır ve bunun kantrolü termostat ile yapılır.Mevsim şartlarına göre termostatın ayarı değiştirilerek motor devamlı sıcak tutulur.
 
jeneratörleri her zaman soğuktan korumak gerekir, antifirz yeterli değildir. yoksa jeneratör soğuk ortamda çalışmaz. Orta ve büyük güçlü jeneratörlerde oonur arkadaşın dediği gibi motor gövdesini sıcak tutmak için radyatör suyuna ısıtıcı bağlanır. mevsim durumlarına göre de ısıtıcı devreden çıkartılır.
 
arkadaşlara katılıyorum. generatorlerin makine kısımlarına crankcase heater genelikle bağlıdır. birde alternator kısmına anti-condensate heater bağlanması lazımdır. buda firmalarda original olarak donatılmıştır. sadece sizin bu sistemi panele bağlamanız lazımdır. bir röle ile generator start edildikten sonra heateri off edecek şekilde dizayn edilebilir. faydası ise sıcak veya nemli ortamlarda alternatorun içişnde oluşam yoğuşum suyunu sargılar arasına girmesini engelerek sargılarda herhangi bir yanma olmasını engelemektir.genelikle pano beslemesine bağlı olarak 220v 1kw olarak dizayn edilir.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,195
Mesajlar
915,746
Kullanıcılar
449,970
Son üye
Liliane

Yeni konular

Geri
Üst