Jel akü şarj problemi

Selası okunsa hiç şarj tutmaz diye düşünüyorum.8v altı şarjı gayet stabil
bir veya iki hücresi ölmüş olabilir. 6 seri hücre var 12v için. Jelde kapalı sistem olduğu için ekleme yapılamıyor.
Jel aküden memnun olan kimse görmedim kendim dahil. 3 farklı marka kullandım. Verim alamadım. Kiloyla hurdacıya satacağım.

Ne kadar bilinçli kullansak ta jel aküler maalesef uzun ömürlü olmuyor.
Yaptığım sistemlerden yola çıkarak 6 ayda 1 yılda 1 buçuk yılda jel aküleri çöpe atan müşteriler oldu hep.
Baştan izah etmeye çalışıyoruz lityum aküye yönlendiriyoruz ama maalesef ilk kurulum maliyetini düşünen müşterilerimiz akü değişimi yapmak zorunda kalınca yine masaraf edeceğini düşünmüyor.
O yüzden özellikle son 1 yıldır macera arayan müşterilere değilde gerçekten şebeke elektriği ne ulaşması mümkün olmayan ama aynı zamanda enerjiye ihtiyacı olan kimselerle çalışıyorum.

Sevgili ustam; bu jel aküyü çalışan mevcut sistemde mutlaka yenisiyle değiştirin.

Çünkü bu aküde plakalar arasında separatörleri delip uzayan dendritlerle akü gözleri içinde oluşan kısa devreleri mutlaka oluşmuştur. Veya 1 veya 2 gözde ağır sulfatlanma durumu oluşmuş olabilir. 8 voltta ve daha aşağı voltta kalan akü voltajında özel akü tamir/şarj cihazlarıyla işlemlerin dışında o akülerden bir hayır gelemez.. Ancak akü kutup başı voltajı en düşük 10.8 voltta (hücre başı 1.80 volt kritik eşik voltajında) kalmış olsaydı akünüz uygun şarjla mutlaka kurtarılırdı.

Ancak 8 volta kadar düşen akülerde ciddi iç sorunlar vardır ve ancak özel akü tamir/şarj cihazlarıyla çok uğraşılarak eski kapasitesine kadar gelemese bile kurtarılma olasılıkları yine de vardır. Kurşunlu aküler çok uzun süre şarjsız kalıp 12' nin çok altına 8 volta kadar indiğinde onları kurtarmak çok zorlaşıyor. Örneğin 8 volta kadar inen 2 adet araç aküsü evimin kapalı balkonumda vardır ve hurda bedeli karşılığında onları akücülere vereceğim.

Akülerin yıl olarak geçen yaşlanma zamanı arttıkça bir de çok uzun sürelerle şarjsız kaldıklarında ve 8 volt ve altına kadar da indiklerinde onları kurtarma işlemi çok çok zorlaşıyor, daha doğrusu bu son durumda onları kurtarmak için kesin neticeyi almak her zaman mümkün olmuyor. Kolay gelsin.

Forum istatistikleri

Konular
133,383
Kullanıcılar
459,236
Son üye
denizkapikiran

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri