Jel akü şarj cihazı

Katılım
22 Nis 2021
Mesajlar
31
Puanları
1
Yaş
23
Merhaba, iki adet 44 ah jel aküye sahibim.Onları parelel bağlayıp bahçe aydınlatmasında kullanmak istiyorum.Gündüz panellerden gelen enerjiyle doldurup Gece kullanmak istiyorum. Sizce bu aküleri nasıl şarj etmeliyim. Prize takıp şarj edebileceğim bir adaptör veya şarj cihazı önerir misiniz?
 
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Panellerden 4 tane 150 ahlik akülerimi dolduruyorum. Ve onları ev için kullanıyorum. Boşta 2 tane küçük aküm var. Daha doğrusu hatalı bir hesaplama sonucu almıştım. Onları da bu şekilde değerlendirmek istiyorum.
 
İkinci bir solar şarj cihazıyla diğer şarj cihazının panel girişine paralel bağlayıp şarj edilebilir. İkinci şarj cihazına önce aküler bağlanmalı.
 
Ben olsam büyük sistemdeki akülere parelel baglardım,hem ana aküler hemde küçük aküler beraber şarj olurdu.Küçük aküler yüksek akımdan zarar görmesin diye araya bir tane arbaba far lambasını seri baglardım,bu sayede akımını sınırlamış olurdum.Ana sistemin küçük aküleri kullanmasını istemiyorsam araya içdirenci düşük diyot koyardım.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,212
Mesajlar
915,852
Kullanıcılar
449,990
Son üye
alpersirakaya

Yeni konular

Geri
Üst