İki şarj regülatörü ile tek aküyü şarj etme

smutlu60

Üye
Katılım
1 Eki 2021
Mesajlar
22
Puanları
1
Yaş
63
selamlar,200w 4 adet panelim,24v 3000w pwm şarjlı inverterim,24v 30a mppt şarj cihazım ve 4 adet 100a jel aküm var,güneş panellerinden seri bağlantı ile (100v, 1200w mppt ye bağlanabiliyor) mppt ye,mppt den akülere,akülerden invertere giriş yaptım,akülerim bitene kadar sistemim çalışıyor,inverter kapanıyor,akülerim dolunca inverter kendini açmıyor.

burada bu işi bilenlerden yardım istiyorum,iki panelimi invertere,iki panelimi mppt ye bağlasam,inverterim kendi uyanırmı,akü grubumu böyle şarj etsem sisteme ve akülerime zarar verirmiyim,güneş panellerimi seri bağlarsam 48v 8a elde ederim,iki şarjda birleşince 24v 16a yapar diyorum ama pratikte denemedim,siteme zarar veririm diye korkuyorum,fiyatları biliyorsunuz,bende emekliyim,bozulanın yerine yenisini alamam.bilen arkadaşların yardımlarına ihtiyacım var,ilgilenen arkadaşlara şimdiden teşekkürler.
 
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
Merhabalar.
İnverter kapanacak şekilde akü voltajı düşüyorsa akü kapasitesini artırmayı deneyin derim.
İnvertera panel girişi yapmanız birşeyi değiştirmeyecek inverter kapanırsa yine kendisi uyanmayacak çünkü
 
Ben bir şey anlamadım! Sistemi nasıl bağlıyorsunuz? Seri mi, seri + paralel mi? Şema çizmeniz mümkün mü? Paneller 12 volt'tur. Yani ikişer seri ve serileri paralel şarj cihazına girmeniz gerekiyor. Aküler de aynı şekilde bağlanmalı. Çünkü inverter 24 volt. MPPT şarj cihazı da 24 volt ise panelleri seri bağlantıya neden ihtiyaç duydunuz? Cihazların özellikleri nelerdir?
 
Sayın Mustafa Kabadayı'nın cevabı benim için yeterlidir,ilgilenen arkadaşlara vakit ayırdıkları için teşekkür ederim,iyiki varsınız.
 

Forum istatistikleri

Konular
127,949
Mesajlar
913,825
Kullanıcılar
449,595
Son üye
Ferden1011

Yeni konular

Geri
Üst