Irf740 ile led sürme

necati98

Üye
Katılım
12 Kas 2019
Mesajlar
26
Puanları
1
Yaş
46
Merhaba, piyasada çeşitli metodlarla hazırlanmış led devre sürücü kartları var, led ampüllerin içinden hazır çıkanlar da dahil olmak üzere.

Eskileri transformatörlü (smps) olmasına rağmen artık birçoğu değil. Yenilerinin ucuzları transformatörsüz kapasitif güç kaynaklı olarak yapılmış.

Bazıları ise, yüksek voltajın pwm mantalitesi ile amper kontrolü olarak sürülmesine dayalı (BP2831A) http://www.firatdeveci.com/led-aydinlatma-ve-led-suruculer/ sitede görüldüğü üzere.

Ben bir mikroişlemci ile sürmek istiyorum PWM metodu ile. IRF740 kullanacağım. Elimde çokça var ve IRF740 üzerinden gitmek istiyorum açıkçası.

Biliyorsunuz 400V dayanma kapasitesi var bu mosfet transistörün.

Lakin sitedeki devre ve akış şemasında görüldüğü üzere amper kontrolü üzerinden sürülse dahi 230 hatta kondansatör nedenli 300 küsür peak voltaj çıkışlarından korumak için çeşitli bobinler kullanılmış ledlere giden yüksek voltajları süzmek için.

Ben çok düşük düzeylerde amper ile sürdüğüm vakit köprü diyot ile dc ye çevrilen 230v, 2.2uf 400v ile az da olsa sinüs dalgası doğrultulmuş enerjiyi irf740 ile kontrol ederken, akım ledlere gitmeden evvel hangi değerde bir bobin koymalıyım, ya da gerek var mıdır ?

10 bit 78kHz ile sürerken çok çok düşük düzeylerde yollanan amper kontrollü enerjinin ledleri bozmaması için nasıl bir önlem alınması lazım...

Şerit led kullanmak istiyorum bu arada. Led ampüllerdeki gibi az ledi yüksek enerji ile çalıştırmak ve soğutucu kullanmak zor şuan. 10 led kullanılacağına 40 led kullanılsın, aynı kandela ışık şiddeti alınsın yeter. Ledlerin ömrü de uzun olur böylece. Çok çok teşekkür ederim görüşleriniz için şimdiden.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,126
Mesajlar
915,254
Kullanıcılar
449,841
Son üye
nazoyata

Yeni konular

Geri
Üst