inverterlerde frekans düşürme sorunu

ayhan76

Üye
Katılım
21 Eki 2008
Mesajlar
201
Puanları
1
Yaş
39
50 hz ile inverterle sürülen 15 kw lık bir motor var.frekansı 45 hz in altına indirdiğimizde motor akımı yükselmektedir.bunun sebebi nedir.sınır değeri nasıl hesaplarız.akım neden yükselmekte.yani biz bu motoru 30hz de veya 40 hz de çalıştıramazmıyız.
 
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
motorun ucundaki yük nedir? boşta mı yaşıyorsunuz bu olayı? biraz daha açık yazabilirseniz belki cevaplayabilirim. akımları ne kadar yükseliyor?
 
yükte sorun oluyor.vantilatör motoru
 
Fanlar karesel yüklerdir. Devri düşürdüğünüz zaman karesel olarak akımın düşmesi gerekir. Devri düşürdüğünüzde akım yükseliyorsa, Motorunuzun mekanik bir problemi olabilir. Normal şartlar altında 0,5Hz e kadar sağlıklı bir şekilde düşürebilirsiniz.Bilginize..
 
Muhtemelen motor etiketi ile sürücünün etiketi arasında uyuşmazlık var(Motorda sorun olmadığını kabul ediyorum). Bağlantınız şayet üçgen ise (ekseriyetle öyledir) sürücünün tetikleme frekansında sıkıntı var demektir. Normal ateleti olmayan yüklerde bile sürücü %30-%35 değere kadar devir ayarına izin verir.
Saygılar...
 
benzer sorun bendede vardı motor 2.2 kw seramik pistonlu pompayı çalıştırdığımda hızını düşürünce akım yükseliyordu motoru 5.5 kw yükselttim sorun kalmadı. inverterden hızını 8 hz kadar düşürebildim
 
Ya motorunda mekanik sorun var, mekanik sorun direnç meydana getirip inverterdan fazla akım çekmesine neden olabilir veyahut motorun yapılan iş için düşük geliyor, elinde 18kW motor ve Heavy Duty (ağır şart)15kW lık Normal şart 18.5kW inverter varsa birde onlarla dene. Fanlarda %10luk bir referansı geri çekme yani 50 Hz den 45Hz e düşme fanlarda kübü oranında enerji tasarrufu sağlar (%30 civarında enerji tasarrufu sağlarsın) Pompalarda bu oran karesi miktarınca enerji tasarrufu sağlar.
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
128,193
Mesajlar
915,739
Kullanıcılar
449,968
Son üye
ibrahimkalebayir38@gmail.

Yeni konular

Geri
Üst