Intouch Kepserver OPC haberleşmesi

merhabalar kepware firmasının opc server porgramıyla s7-200 ün giriş ve çıkışlarını visual basic ile oluşturduğum arayüzde görmem lazım bunun için firmanın websitesinden programın demosunu indirdim.kontrolkalemi sitesinden yararlanarak epey bilgi öğrendim fakat plc ile opc server ı haberleştiremedim..tagler oluşturdum fakat quality sekmesinde tag için bad(out of server) diyo ..... opc server ile plc yii nasıl haberleştirecem? ....bu konuda gerçektenden de yardımlarınıza ihtiyacım var..
 
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
Sn ahmetbogus, resimleri ekteki zipli dosyaya yerleştirdim. Adım adım resimlemeye çalıştım. Arada kalan nokta var ise herhangi bir ayar değişikliği yapmadan next dediğim noktalardır.
S7-300 serisi üzerinde hiç denememiş olmama rağmen Kepserver'da Siemens TCP/IP ve onun alt cihazları olarak S7-300 ve S7-400 ethernet erişimli şekilde mevcut.
Siz hangi OPC sever kullanıyorsunuz? S7-300 için kullandığınız ethernet kart modeli nedir? Biraz projeden bahsederminisiz?
Kod:
Zip şifresi : www.kontrolkalemi.com

Gönderdiğin resimler için çok saol..bende s7-200 ile kepserver programını kullanarak haberleşmeye çalışıyorum.gönderdiğin resimlerde bişi dikkatimi çekti.Bendeki programda dosya uzantısı .pfe ile bitiyor. senin projende ise .opf ile bitiyor.Acaba ben yanlış bişilermi yapıyorum anlayamadım.Ayrca sizin yine gönderdiğiniz 2 numaralı resimde new channel-Device Driver sekmesinde s7-200 gibi bir seçim yapabiliyorsunuz.Bende ise bu sekmede sadece similator seçeneği çıkıyor.
 
Evet arkadaşlar ben yanlış programla çalışıyormuşum.Programın asıl adı kepserverEx ..fakat s7-200 için elinizdeki kablo eğer USB çalışıyorsa kepserver da işinize yaramıyor..
 
slm arkadşlar ben . OPC ile ilgili türkçe kaynak arıyorum . bitirme ödevimi OPC server , profinet ve profibus konuları üzerindedir. yardımcı olursanız sevinirim.
 
Merhaba ben serverex programını süresiz bişekilde nerden indirebilirim acaba?
BiredePLCile haberleştirme hakkında bilgi verirmisiniz?
 
ASP Otomasyon Sanayi ve Ticaret Limited irketi

bu adreste programın setup'ı mevcut. programın 2 saatlik demo sürümüdür, full programdan hiçbir farkı yoktur. 2 saat sonunda sağ alttaki simgeden stop/start diyerek yeni bir 2 saat başlatırsın. Bu şekilde projeni KepserverEx'de gerçekleştirdikten sonra lisanlama işlemini yapabilirsin.

Kepware Türkiye Distribütörü ASP Otomasyon
 

Forum istatistikleri

Konular
128,269
Mesajlar
916,350
Kullanıcılar
450,093
Son üye
plmkenan

Yeni konular

Geri
Üst