Infared ısıtıcı lamba 500w

fatmet

Üye
Katılım
5 Ocak 2007
Mesajlar
66
Puanları
1
Yaş
41
SORU: Ürünün özelliği nedir?

CEVAP: Hem çok ekonomik olarak ısıtan hem de ısıtırken aydınlatan infrared teknolojisiyle üretilen bir lambadır.



SORU: Nerelerde kullanılabilir?

CEVAP:

1) Özellikle her evin (ister sobalı isterse kaloriferli olsun) banyosunda çok güvenli bir şekilde kullanılabilir.

2) Ayrıca aşağı yukarı 10 metrekarelik tüm mekanlarda rahatlıkla kullanılabilir. Bu işyerleri, bürolar, dükkanlar v.s. olabilir.

3) Sera ve tavuk çiftliklerinde kullanılabilir.

4) Açık havada satış yapan tezgahlarda kullanılabilir.

5) Çalışma ve hareket halindeki yeri sabit olmayan elemanlar için sanayi sitelerindeki çalışma alanlarına birden fazla kullanılabilir.

6) Kırmızı olan renk ise özellikle çocuk ve yatak odalarında kullanılabilir.

7) Kahvehane, lokanta v.s. gibi yerlerde yetebilecek kadar kullanılabilir.



SORU: Ne kadar elektrik tüketir?

CEVAP: Kullanıldığı saate bağlı değişir. Ama günde 10 saat kullanılırsa 0,90 krş tüketmektedir.

SORU: Kulanım ömrü ne kadardır? Garantisi var mıdır? Varsa garanti süresi ne kadardır?

CEVAP:

1) Ürünün esasen garanti süresi 1200 saattir.

2) Burada vurgulanması gereken ürünün nerede kullanılacağı sorusudur. Örneğin banyoda kullanacağım denildiğinde ortalama günlük tüketim 4 saat olursa 2 yıl veya 2 kış boyunca kullanılabilir.

3) Ev ve işyerinde kullanacağım denildiğinde ortalama günlük tüketim 10 saat olursa 1 yıl veya 1 kış boyunca kullanılabilir.

4) Her şeye rağmen GOLDEN FER lambanın garanti süresi 3 aydır. Zaten varsa bir arıza veya problem 3 ay içinde kendini gösterebilecektir.





SORU: GOLDEN FER lambanın bana avantajı ne olacak? Neden satın almalıyım?

CEVAP:

1) Küçük alanlı her yerde ve açık havada çok pahalı bir sobaya gerek kalmadan ısıtır.

2) Isıtırken aydınlatma için ayrıca başka bir ampule gerek kalmaz.

3) Bir elektrikli sobaya göre çok ucuzdur.

4) Banyoda soba kullanılması hem tehlikeli, hem pahalı, hem de sobayı getir, götür derdi varken tavandaki GOLDEN FER lambada bu problemler olmaz.

5) Kendini koruyamayan bebek ve çocukların üstü açık kalır üşütür endişesi durumunda gece lambası ve ısıtıcı niyetine kırmızı olan renk kullanılır.

6) Yatak odalarına farklı bir sıcaklık katar.

7) Garanti süresi kapsamında bir kış (banyolarda 2-3 kış) rahatlıkla kullanılabilir.

8) Sıcak havalar başladığında sökülmesi ve saklanması çok kolaydır.

9) Ekstra bir duy veya elektrik tesisatına ihtiyaç duymaz.

10) Yer kaplamaz.

11) Devrilme tehlikesi veya çocukların ulaşma imkanı olmaz.



SORU: Kaç çeşidi vardır?

CEVAP: İki çeşidi vardır. Biri gün ışığı rengi, öbürü ise kırmızı renktir.



SORU: İnfrared teknolojisi ile ısıtma ne demektir?

CEVAP: Isıtma işini ışığıyla yapan teknolojidir. Yani; sıcaklığını ışığı açıldığı anda çevresine iletebilen teknolojidir. Aynen güneş ışığı gibi. Dolayısıyla ekonomik olarak ısıtan teknolojidir.Ufo sobaları da İnfrared olarak ısıtmaktadır.



SORU: İnfaredin faydası veya avantajı nedir?

CEVAP: Işığıyla ısıttığı için havayı kurutmaz.

Sağlığa zararlı olmadığı gibi aksine güneş enerjisi gibi olduğundan faydalıdır.

Işığı açıldığı anda çok çabuk ısıttığından elektrik tüketimi %50 tasarrufludur.



SORU: Lamba çalışırken çıkan sıcaklıktan camı patlayabilir mi? Veya camı zarar görür mü?

CEVAP: Hayır zarar görmez. Yemek pişirmede fırınlarda kullanılan borcamlardan da dayanıklı özel bir camdır.



SORU: Lamba nerenin malıdır?

CEVAP: Golden Fer lambaları Alman patentli olup, Avrupa ve Alman standartlarını sağlayacak şekilde üretilmektedir.



SORU: Verdiği sıcaklık ampulün takıldığı plastik duya zarar verir mi?

CEVAP: Hayır vermez. 24 saat sürekli açık bırakılırsa dikkat etmek gereklidir. Ama gene de cevap yeterli olmasa, porselen duy takılması düşünülebilir.



SORU: Harcadığı elektrik tesisattaki kablolara zarar verir mi?

CEVAP: Hayır vermez. Çünkü; ampullere çekilen kablolar 1,5'luk olup 1500 waat elektriğe dayanabilmektedir. Ampulümüzün harcadığı elektrik 1500 değilde, 500 waat olduğuna göre problem yoktur. Yani tesisat zorlanmaz.



SORU: Banyoda kullanıldığında oluşan banyo buharından etkilenir mi?

CEVAP: Hayır etkilenmez.



SORU: Normal ampullerin takıldığı duylara takılabilir mi?

CEVAP: Evet aynı duya takılabilir.



SORU: Ürün kutusunu üzerinde yer alan işaretler nedir ve ne anlama gelmektedir?

CEVAP: Bu işaretler lambanın gerekli olan kalite standartlarına olan uygunluğunu göstermektedir.

CE işareti; Avrupa birliği kalite standardına uygunluk belgesidir.

İki adet (ETS ve EMS) işaret, alman kalite standartlarına uygunluk işaretidir.

SORU: Ürün kalitesi nedir? Kaliteli midir?

CEVAP: Çok kalitelidir. Çünkü; ürün CE belgelidir. Yani Avrupa birliği kalite standardına uygunluk belgesine sahiptir. CE belgesi olmadan Avrupa ülkelerine bir toplu iğnenin bile giremeyeceği düşünülürse ürünün kalitesinin nasıl olduğu daha iyi anlaşılabilir. Ayrıca iki adet alman kalite standartlarına uygundur. Bunun yanın da ithal edilen bu ürünün Türkiye'ye girişinde de TSE standartlarına uygunluğu kabul görmüştür.



SORU: Elektrik voltajının düşmesi ve yükselmesi durumunda ürün zarar görür mü?

CEVAP: Hayır zarar görmez. Voltajın artması veya azalması sadece ışığının azalmasını veya artmasını etkiler. Yani tasarruflu ampulde karşılaşılan olumsuzluklar (bozulma) GOLDEN FER'de söz konusu olmaz. Aksine bu üründe dimer (voltaj düşürücü veya artırıcı ayar anahtarı) bile kullanılabilir.



SORU: Gözümü neden alıyor?

CEVAP: Tüketicinin önceden kullandığı ampul beyaz renk (floresan) ise gözün alışması biraz zaman ister. Aynı şekilde tersini düşünün; sarı renk (gün ışığı) lambadan beyaza geçildiğinde de gözün alışması için zaman gerekir.

satıs için [email protected]
 
üstat yanlış anlama ama sattığınız ürün bence infraret değil yıllardır bildiğimiz quartz rezistans neden dersen senin ısıtıcı 500w diyosun o halde ewde kullanılıyo 220 volt bu şartlar altında 9,68 ohm gibide bir direnç gösterir ama benim takıldığım konu dünyada otomasyon elektrik gibi pazara yön veren firmaların sattığı infraretler bu omajı göstermez nerdeyse 1ohm civarlarında omajları vardır sıemens mi bu işi bilmiyor yoksa benmi seni ve sıemensi aynı anda yanlış yorumluyorum bunuda bir soru olarak kabul edip cevap verirsen sevinirim
 
bu konuyla ılgılı olarak sıze olcum degerlerını bıldırıcegım en kısa zamanda ıyı calısmalar kolay gelsın ....
 
ölçüm değerlerini bekliyoruz arkadaşım
 
merhabalar urunler elıme yenı geldı ve ölçüm işlemini yaptım 6,5 ohm'luk bı değer olçtüm kullandıgımız lambanın bır rezıstans oldugunu soyluyosun fakat benım bıldıgım rezıstanslar ışık vermezler sadece ısı verırler bu ısıtıcı lamba ıse hem ısı hemde ışık verıyor ayrıca bı ayna yardımıyla ışığı farklı bır noktaya yansıttıgınızda o noktada ısınıyor ıse ınfared ısıtıcıdır bu ozellıkler bızım ısıtıcı lambalarımızda mevcut .....
 
ustam rezistans telleri ısık yayar bu birincisi yansıttığın zaman ısı veriyor olması onun infraret oldugunu kanıtlamaz direnç değeri rezistans olduğunu bağırıyo zaten

usta en doğrusu şu ürünün resmini ekle yanlışımız varsa bizde göreliim
 
Son düzenleme:
ışık yayan rezistans teli bu ışığı ayna ıle bır yere yansıttıgında orası ısınırmı ? ısınmaz ınfared ıse yansılıtıldıgı noktayıda ısıtır ;-)
 
Sn. fatmet'in 6,5 ohm olarak ölçtüğü değer lambanın soğuk halidir, akım verilince ısınmadan dolayı bu değer artar 10 ohm gibi olur, 500watt lamba 10 saat yanarsa vergiler dahil 1.25TL yakacak.
Elektrik sobası, quartz elektrik sobası, flamanlı ampul, bunların hepside değişik oranlarda görülür ve kızılötesi dalga boyunda radyasyon (ışıma) yapar,fakat bazısı daha fazla oranda kızılötesi ışınım yapar, ayna ile her iki cins ışınımı yansıtmak mümkündür.Altın kaplı ayna %90 yansıtırken, aluminyum %70 yansıtır mesela.
Önemli olan verilen enerjinin ne kadar verimle kızılötesi dalga olarak çevrilebildiği, tıpkı normal aydınlatmada kullandığımız ampuller gibi.
 
Sn. fatmet'in 6,5 ohm olarak ölçtüğü değer lambanın soğuk halidir, akım verilince ısınmadan dolayı bu değer artar 10 ohm gibi olur, 500watt lamba 10 saat yanarsa vergiler dahil 1.25TL yakacak.
Elektrik sobası, quartz elektrik sobası, flamanlı ampul, bunların hepside değişik oranlarda görülür ve kızılötesi dalga boyunda radyasyon (ışıma) yapar,fakat bazısı daha fazla oranda kızılötesi ışınım yapar, ayna ile her iki cins ışınımı yansıtmak mümkündür.Altın kaplı ayna %90 yansıtırken, aluminyum %70 yansıtır mesela.
Önemli olan verilen enerjinin ne kadar verimle kızılötesi dalga olarak çevrilebildiği, tıpkı normal aydınlatmada kullandığımız ampuller gibi.

arkadaşlar ben bu üründen almak istiyorum ama beni düşündüren konu şudur benim kanarya kuşlarım var kuşların bulundugu ortamda ısı amaclı kulanmayı düşünüyorum kuşların saglık sorunu olurmu ?
 
Yanılmıyorsam kızıl ötesi ışık veren lambalar fizik tedavide ağrılı bölgenin (benim sırtımda idi) ısıtılarak gevşetilmesinde kullanılıyor. Evet rezistans değil ama ışığın düştüğü yer ısınıyordu. Arkadaşın kastettiği de bu olsa gerek, lakin menşei konusundaki sorunun cevabına takıldım,

"SORU: Lamba nerenin malıdır?

CEVAP: Golden Fer lambaları Alman patentli olup, Avrupa ve Alman standartlarını sağlayacak şekilde (NEREDE) üretilmektedir."

Parantez içindeki yere menşeini yazarsanız soruyu tam olarak cevaplamış ve bizleri tatmin etmiş olursunuz.
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
128,180
Mesajlar
915,673
Kullanıcılar
449,945
Son üye
kerim2756

Yeni konular

Geri
Üst