işsizlik

Gerçek üretim yerine ara iş gücü olmaya razı olursak bu kriz dahada derin yaralar açacak.
(devrim arabasına sahip çıkılsa ve seri üretimine geçilseydi acaba ekonomimiz ne boyutta ne güçte olurdu) dünyada ekonomide başa güreşen her ülkenin kendi öz üretim araba markası var:)))) bu lokomotif olarak bir çok yan sanayinin de gelişmesine katkı sağlıyor.
Ücret politikasıda hiç adil değil.Peki aldığı ücreti her çalışan hak ediyormu?Her çalışan aldığı ücretin az olduğundan yakınır ama işten ayrılmak yerine işi yapmamayı tercih eder,soruncada bu paraya bu kadar iş der:))))veya gayri resmi kazanç yollarını mübah görür.Hak edenler hak ettikleri makamlara gelmez ise,particilik,hemşerilik,ahbaplık kisvesi
altında kayırmacılık sürer ise,krizde bizim gibi gerçek çalışanlara vurur.
Kolay gele..
 
Öncelikle selamlar,kaç yıllık mühendissiniz ve tecrübeniz ne kadar merak ettim açıkçası yazdığınız yazıya istinaden.

Ücretlere gelince güleriz ağlanacak halimize misali,bu ülkede mühendis denilince sadece işi projeye imza atmak olan,hiç bir saha vb. faaliyette bulunmayan bir varlık olarak görüldüğünden,bırakın asgari ücretle çalışmayı,üstüne para istemelerine bile şaşırmamak lazım diye düşünüyorum.Gerçi evde boş boş oturmaktansa ne olursa olsun en azından bir miktar para elime geçer diye önümüze atılan sadakalara muhtaç oldukça da durum daha da kötüye gider.İşin kötüsü;dikkat ederseniz mühendislere bu tür maaşları layık görenler de %90 mühendis oluyor.Ne diyelim,inşallah istediğiniz gibi bir iş bulursunuz.Saygılar..

ben 2005 yılında mezunum yani 4 seneyi geçti. ayrıca teknik lise çıkışlıyım ben. saha faaliyetlerinden de hiç bir zaman kaçmadım aksine hep sevdim birşeylerin peşinden koşturmayı. genellikle de teknik işletmelerde yönetici olarak çalıştım. ancak en son aldığım maaşı hangi iş görüşmesine gidersem gideyim en son fiyatınız bu mu diyorlar :) açıkçası ben kendimi ucuza satmak isteyen de birisi değilim. kusura bakmayın ama ( eğer işine gerçekten hakimse bir mühendis ) kendinden taviz verirse maddi yada manevi benim gözümde pek iyi bir mühendis olamaz.
 
işlerini yaptığım bir firmada zam ayı geldi geçti ama maaşlara zam yapılmadı
kriz bahane edilerek zam iptal edildi.kıdemli üyeler 2-3 aylık ücretsiz izinlere çıkarıldı. bu durumu gören diğer işçiler ses çıkarmadan durumu kabullendi.
en çok çalışan ve yorulan bazı işçiler itiraz etti.bunun üzerine o işçilere
istedikleri kadar fazla mesaiye kalma hakkı tanındı.yani bir anlamda çalışma saatlerinin uzatılması.

diğer iş yerleride pek farklı değil.

bir sürü imalathanede pek çok ürün üretilyor
işçiler iş verenler ve diğerleri
kabul etsende etmesende dolar euro ekonomi bir biçimde günlük yaşamımızı mesleğimizi etkilemekte.bu sayede acayip tavizler veriyoruz.işi ucuza yapmak .ekonomik sebeblerden kişiler köşeye sıkışa bilir ve zor durumda kalabilir.

sabırdan başka elden birşey gelmiyor.
 
Sorma arkadaşım bende aynı dertteyim işler bıçak gibi kesildi yaw deli olcem :(
 

Forum istatistikleri

Konular
128,396
Mesajlar
917,245
Kullanıcılar
450,282
Son üye
emrekrtd11

Yeni konular

Geri
Üst