işletme anında akım trafosu sekonderi kısa devre edilirse

ikaz

Üye
Katılım
10 Ağu 2012
Mesajlar
43
Puanları
1
işletmemizde bulunan 1600 kva gücünde trafomuzu koruyan Asırı Akım rolesini değiştirmek istiyorum .işletme anında akım trafosu sekonderini kısa devre ederek roleyı değiştirebilirmiyim.role açma yaparmı?
 
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
kızaklı yapıya sahip olan roleler var olakı onlardan ise gonul rahatlıgı ile degiştirebilirsin değil isede çok kısa bir sürede akım uçlarını kısa devre ederek degiştirebilirsin ama risk azda olsa var dikkat etmek lazım.
 
Röle açma yapmaz. Akım trafosunu kısadevre etmek sorun çıkarmaz. Bu kısadevreyi röleden önce yapacağını düşünürsek önce akım trafosunu röleye girmeden kısadevre edip sonra röleyi değiştirmek gerekir.
 
röleyi degiştirirken akım trafo uçlarını kısa devre yap yenisini tak uclarını bağla problem olmaz(eski konuma getir)
 
Aşırı akım rölesi aynı zamanda toprak yani Io koruması özelliğine sahipse projeye bakmak ya da röle üzerindeki toprak korumasının bağlantısına bakmak gerekir. Eğer Io koruması varsa ve röleden de faz akımları geçiyorsa röle açma yapabilir.

Örnek olarak faz akımları 20A ve dengeli yük varsa Io akımı sıfırdır. Fakat siz kısadevreyi yapmaya başladığınızda, 20A e yakın bir akım dönüş hattında ( ortak uçta) oluşacak ve röleniz Io toprak arızasını görüp açtırma yapabilecektir. Rölenin trip şartları ise, toprak korumasının mevcut olması, aktif durumda olması ve ayarının röledeki ayar akımından düşük olmasıdır.
 
peki röle değiştirilirken işletmede sistemde kısa devre olursa ne olur?
 

Forum istatistikleri

Konular
128,184
Mesajlar
915,690
Kullanıcılar
449,956
Son üye
CharmanDear

Yeni konular

Geri
Üst